Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pajączki na nogach
-
- Nowy Użytkownik
Hej, od jakiegoś czasu zauważyłem na nogach coraz więcej takich małych, czerwonych żyłek, zwłaszcza na łydkach. Nie bolą, ale wygląda to niezbyt fajnie i nie wiem, czy to coś groźnego. Do jakiego specjalisty z tym iść? Może da się to jakoś samemu w domu ogarnąć?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
No najlepiej do lekarza ktury sie tym zajmuje ja tez takie mam tylko na dekoldzie mi sie zrobily i troche na twarzy czasem jest tak ze od wysilku sie robia mozna tez isc do kosmetyczki zrobi zamkniecie naczynek
-
- Zarejestrowany Użytkownik
To, co opisujesz, brzmi jak teleangiektazje, czyli tzw. pajączki naczyniowe. Można z tym iść do chirurga naczyniowego albo angiologa, oni zajmują się takimi problemami. Jak nie masz innych objawów, typu ból, obrzęki czy ciężkość nóg, to raczej to tylko kwestia estetyczna, ale lepiej sprawdzić. Są różne metody usuwania, np. laser, skleroterapia itp. Jak chcesz się dowiedzieć więcej o tych lekarzach i czym się różnią, to tu jest fajny artykuł: https://leszno24.pl/pl/651_artykuly-spo ... cjach.html.