Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ostre lęki pomocy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
kulfon888
Zarejestrowany Użytkownik

24 czerwca 2023, o 17:50

Witam Państwa błagałbym Was o pomoc.
Lecze się psychiatrycznie od kilkudzisieciu lat juz moje rozpoznanie to organiczne zaburzenia lękowe i nastroju przy uszkodzeniu OUN oraz miałem jeszcze rozpoznanie zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych oraz ADHD oraz zaburzenia osobowości do tego nadcisnienie, tachykardia i cukrzyca dochodzi.

Jakieś dosłownie tydzien temu miałem ostry lęk prosiłem mame już żeby mnie na pogotowie zawiozła szybko przy tym lęku rozkruszyłem 2 pastylki magnez+b6 w pluszu do picia bo wiem że to troche pomaga i zjadłem w niedługim czasie 4 tabletki clonazepamu 0.5 mg , powiem ze po trzech tabletkach clona nie pomogło jeszcze. Lęki wracały i te chore myśli.

Poczułem mocna dezorientacje niewiedzialem co sie dzieje, tez miałem mysli aby zabic matke przy tych myslach bardzo się tego przestraszyłem kazałem jej zawieść mnie na pogotowie lecz ona uspokajala mnie ze tam mi nie pomogą i kazala czekac az mi przejdzie i mi to troche jednak przeszlo.

Wiem jednak że matka sie za duzo naczytala na internecie jesli chodzi o ratownictwo medyczne i mysli ze w kazdych przypadkach jest tak samo ale nie o to chodzi. 
Proszę Państwa choruje też na nadciśnienie tętnicze wyskakuje mi cisnienie maxymalnie 160/100 przy silnych lekach na nadcisnienie które biore zastanawiam się też nad hospitalizacją kardiologiczną z tego powodu.

Proszę Państwa kiedyś wchodziłem na grupy na telegramie odn.pandemii i masonerii, satanizmie.  Wyczytałem dużo na ten temat ze satanisci graja w filmach sa aktorami,rezyserami i często pokazują gdy np film krecony jest na klatce schodowej to drzwi maja numer ''6'' co odpowiada 666 znakiem bestii czyli szatana, lub pokazuja gesti 666 na rekach lub gdy film kreca na rejestracji samochodowej jest numer 24 co gdy dodamy 2+4=6....
teraz gdy ogladam filmy wszedzie ich widze niepotrafie o tym zapomniec ciagle mi to siedzi w głowie, mam tak już od dłuzszego czasu.
Proszę Państwa jak wspominałem ze lecze się na nadcisnienie tetnicze cisnienie czasem jest wyzsze i gdy jest wyzsze wpadam w paranoje biore odrazu captopril 50 mg ktory mam zapisany doraznie gdy nawet cisnienie niejest az tak wysokie ''147/98'' ....  mierze te cisnienie co 5 minut patrze czy juz spadlo, gdy jest wyzsze cisnienie pojawia się tez niepokój i chec czestego mierzenia cisnienia.  

Proszę Państwa bardzo bym prosił Państwa o pomoc podejrzewam u siebie jakieś zaburzenia paranoiczne paranoje lub psychoze oraz głęboka obsesje powoli nie daje sobie rady z tym w dodatku jeszcze zmagam sie z wyzszym cisnieniem jednego razy gdy zapomnialem wziasc wieczorne leki cisnienie mi wybilo na 171/114 wtedy głowa mnie bolala lęk się pojawił i szczerze powiedziawszy wziąłem przez to cisnienie tez 2 tabletki clonazepamu jakoś spadło ale nie taz szybko dopiero jakoś po 1,5 godziny....
Zauważyłem że gdy mam wyższe cisnienie gdy wezme tabletki dorazne na zbicie cisnienia oraz tabletki clonazepamu to ciśnienie spada szybciej...

Będac jednego dnia u lekarki kardiolog i prosząc ją o skierowanie do szpitala kardiologicznego na nadcisnienie ta lekarka mi powiedziala,że szpital mnie nie przyjmie bo uzasadnila to ze szpitale teraz nierobia diagnostyki i odsyłaja do poradni sam niewiem nie ufam jej i myśle ze specjalnie tak powiedziała żebym chodził do niej się leczyć. 

Proszę Państwa zmagam się też z bezsennościa oraz obniżeniem nastroju gdzie musze sie zmuszac aby się ogolić jestem otyly powinienem cwiczyc jezdzic na rowerze bo to pomaga w nadcisnieniu a nie robie tego poprostu zero we mnie motywacjii czasem odczuwam smutek i bardzo się boje ze bede bezdomny kiedys boje sie bardzo bezdomnosci wydaje mi sie ze wrakiem psychicznym jestem  

Jeśli chodzi o leki,które przyjmuje to podaje listę Proszę Państwa:
1. Parogen 20 mg 1-0-0
2.Absenor 500 mg( zamiennik Depakine Chrono) 1-0-2
3.Chlorptoriten zentiva 500 mg 0-0-3
Doraźnie:
Clonazepamum 0,5 mg w razie lęku i dziwnych jazd
Stilnox doraźnie lek na spanie
Leki kardiologiczne:
1.Iporel 75 mikrogramow dawka 2-2-2
2.Prestarium 10 mg 0-0-1
3.Nitrendypina 20 mg 1-0-1
4.Diuresin SR 1,5 mg 1-0-0

Błagam o pomoc. Maciek :( :buu:
ps.gdy będzie trzeba podam dokładnie rozpoznania z F indexem chorobym
DDawid

27 czerwca 2023, o 17:49

Kiedys na początku, miałem też bardzo duże skoki ciśnienia.. lądowałem w szpitalu, mialem juz przepisywane leki na nadcisnienie. Sytuacja się normowała, w miare jak moj organizm sie uspokajal. Moze spróbuj od spacerów, diety.. co ważne zajęcia sobie w jakis sposób czasu, co mogłoby odciągnąć Cie od mysli (przy najmniej na poczatku). Oczywiscie unikaj straszaków, nie wchodz na niepotrzebne strony, Twoja nerwica się tym żywi i wykorzysuje potem przeciwko Tobie. Mysli o bezdomności, utracie pracy też mam, ale dobrze właśnie się czymś zając. Sam pewnie masz takie chwile, które chociaz trochę sprawiły Ci przyjemność, albo chociaz oderwały Cie.
DDawid

27 czerwca 2023, o 17:53

Tez mierzylem sobie kiedys cisnienie, co chwile.. ale potem uznalem ze warto troche sie uspokoic z tym. Ograniczyc. Nie chce oceniac, bo mi wyniki kardiologiczne wychodzily poprawnie, ja juz w pewnym momencie uznałem, że jak mnie to ma zabic to i tak mnie zabije. Robiłem wszystko, biegałem pływałem, pozbylem sie zlych nawyków. Powoli stopniowo tez radze :) Jakbys mial psychoze to byc nie wiedzial o tym raczej, poza tym skoro byles u psychiatry to z pewnoscia by to zauwazyl
kulfon888

27 czerwca 2023, o 18:35

dziękuje za pomoc chłopaki :)
ODPOWIEDZ