Miałem dziś wstać o 8 30. Przebudziłem się ok godz 5. Nie mogłem zasnąć więc poszedłem do toalety. Wróciłem się do łóżka i próbowałem usnąć. I NAGLE stało się coś strasznego. W głowie pojawił mi się odraz nie wiem jakby drogi jakiejś z tyłu gdzieś czarna postać odwrócona tyłem. Wszystko działo się świadomie. I nagle chyba ujrzałem swój pokój i nagle takie straszne dźwięk(to było przerażające), jakby z okna mojego bo mam nad łóżkiem centralnie okno, nie wiem jak to nazwać, takie piszczenia cholera nie wiem jak to nazwać, jakby dzieci się bawiły na placu zapaw ja pier.. okropne to było. Potem zaraz pojawił mi się obraz konturów doniczki WTF?!. Wszystko trwało łącznie 5-6 sekund. Do teraz czuję się przerażony. Nigdy w życiu czegoś takiego nie doświadczyłem, co to było do cholery, czy to był paraliż senny? Ale jeśli tak to aż tak krótki? Dosłownie z 6 sekund... Czy nie mogłem się ruszać, nie wiem, pamiętam jak otworzyłem oczy i usłyszałem te straszne dźwięki i to mnie tak przeraziło, że nie zwracałem uwagi na nic. To trwało może 2 sekundy, potem nagle w głowie ten kontur doniczki z kwiatkami WTF i już byłem wybudzony full. Pierwszy raz w życiu się z takim czymś spotkałem i do teraz nie wiem co to dokładnie było, proszę was o wyjaśnienie, czy paraliż senny? ;/////// Nie wiem czy to nie ma związku z jakimiś objawami ubocznymi paxtinu bo akurat to się stało jak dopiero pierwszy raz jak wziąłem tabletkę poprzedniego dnia. Raz, że czułem się trochę dziwnie po tym cały dzień, zwiększył się niepokój , problemy z pamięcią i koncentracją + nic mi się nie chciało kompletnie.
-- 3 grudnia 2015, o 07:25 --
Na ulotce jest:
-Bardzo rzadkie działania niepożądane(mogą występować rzadziej niż 1 na 10 000 osób):
*Wystąpienie niektórych lub wszystkch z następujących objawów może wskazywać na tzw zespół serotoninowy. Do objawów tych należa: splątanie niepokój, pocenie się, drżenie, dreszcze, omamy (dziwne obrazy lub dźwięki), nagłe skurcze mięśni lub przespieszenie bicie serca.
-Często działania niepożądane:(Mogą występować rzadziej niż u 1 na 10 osób)
*Bezsenność lub senność.
*Nieprawidłowe sny ( w tym koszmary senne)
-Niezbyt często działania nieporządane(mogą występować rzadzniej niż u 1 na 100 osób)
* Omamy9dziwne obrazy lub dźwięki)
*Odczucie splątania
-- 3 grudnia 2015, o 07:26 --
No to porobione.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
To było okropne- dawno się tak nie bałem.
- Zordon
- Zarejestrowany Użytkownik
Chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Stan lękowy + wyrwanie ze snu + nowy lek (który może dawać takie skutki uboczne) = taki omam wzrokowo-dźwiękowy. Myślę, że nie ma co sobie z bardzo tym głowy zawracać, bo na pewno nie wróży to żadnych większych problemów ze zdrowiem itp. Potraktuj to jako nowe doświadczenie, mimo że straszne. Myślę, że z paraliżem sennym ma to też trochę wspólnego, bo to wszystko mogło się dziać na jeszcze nie do końca wybudzonym ze snu umyśle, spotęgowane jeszcze nerwicą i nowym lekiem.
"The value of life can be measured by how many times your soul has been deeply stirred"
Soichiro Honda
Soichiro Honda
-
Ja miewam paraliże senne przeważnie polegają one na tym że jestem już świadomy we śnie i przeszywa mnie lęk że się nie obudzę ale zawsze się wybudzam. Ale faktycznie miałem coś podobnego do ciebie mi się wydawało że ktoś włamał mi się do domu i po nim biegał a jak otworzyłem oczy to też usłyszałem trzask jak by ktoś zbił szybę.
- JohnnyEDM
Dzwonilem przed chwila do psychiatry. Powiedzial ze jest to efekt uboczny paxtinu i kazał zmniejszyć dawkę do 1/4. Mam nadzieje ze takich akcji z omamami juz nie bedzie. Jak czytalem o paralizu sennym to pisali wlasnie ze oczow nie mozna, ja je otwarlem no i akcja trwala pare sekund.
-- 3 grudnia 2015, o 20:55 --
Masakra teraz boje się iść spać jak nie wiem co ... :f
-- 3 grudnia 2015, o 20:55 --
Masakra teraz boje się iść spać jak nie wiem co ... :f
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Hej
Spokojnie to mogły być zwykłe hipangogi.Ja sie raz obudziłam i tak 2s usłyszałam dźwięk idealny pianina ale nie byłam w pełni świadoma
Najlepiej to olać, bo zrobisz sb kolejnego lęka tylko teraz przed spaniem.Przerabiałam, to i nie polecam.Na szczęście ten lęk trwał około 1 tydzień, to nie ma tragedia, ale lęk przed spaniem? Idiotyzm x_x
Najlepiej to iść zawsze zrelaksowanym spać
Ale już rozmawiałeś z psychiatrą to w ogóle powinieneś odetchnąć z ulgą bo to wina leku więc czyli na 100% nic sie strasznego nie dzieje
Ciesz sie, że nie masz efektu ibocznego na zwykłe przeciwbólówe leki xD
Pozdrawiam

Najlepiej to iść zawsze zrelaksowanym spać

Ale już rozmawiałeś z psychiatrą to w ogóle powinieneś odetchnąć z ulgą bo to wina leku więc czyli na 100% nic sie strasznego nie dzieje

Pozdrawiam

Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
- JohnnyEDM
To był omam słuchowy + 2 obrazowe podczas nie wiem półsnu, bo wszystko działo się podczas tego jak próbowałem usnąć po przebudzeniu. I nagle to już był taki trans widzę jakąś ciemną postać w oddali na ulicy, potem nagle przebłysk na coś innego i wiesz otwieram oczy widze mój pokój i słyszę piski i zaraz ciemność, głosy dzieci jakby się bawiły na placu zabawach jakby z okna dochodziły nade mną grr :x, i nagle ciemno, widze kontury wazonu z kwiatkamina ciemnym tle, wszysto trwało pare sekundy, byłem jakby świadomie przy tym ale w pamięci są to u mnie takie przebłyski, jednak jasno mogę to opisać. Nie wiem to wszystko jest w mojej głowie jak przebłyski bo potem byłem aż tak przestraszony i zerwałem się na równe nogi, w pełni rozbudziłem ze strachem. Pierwsza połówka antydepresantu z rana a tu w nocy takie jazdy. Ja pier... ;x