Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ogromny lęk związany z objawami na twarzy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Wiktorpr
Zarejestrowany Użytkownik

28 lutego 2019, o 18:29

Siemka, nawet nie wiem jak opisać objawy które mi towarzysza, i najgorsze jest to ze się boje ze nikt czegoś takiego nie miał, nie jest to typowy objaw jak np. Uczucie szybkiego bicia serca. Mam coś takiego jak by problem z twarzą. Robię dziwne miny na twarzy, bardzo często marszcze czoło, zamykam raz to jedno oko, raz drugie, nadmuchuje policzki na przemian, oczywiście nie robię tego 24/h jak zauważyłem (narazie) nie mam nawet do czego to przypisać, jak to wpisać w „google” Bardzo się boje, ze mam coś z choroba neuroligiczna, ze nagle stracę świadomość, zemdleje, przestane oddychać (bardzo często skupiam się na oddechu) i że po prostu umrę. Uczucie jak by moja głowa była pusta, lub jak by była oddzielona Od twarzy... nawet jak to czytam teraz to wydaje się strasznie głupie, i pewnie takie jest, ale na prawdę coś takiego mi towarzyszy :( Jeżeli wiecie co to może być, lub czym spowodowane, czy mam się z tym do kogoś udać, jak sobie z tym poradzić, i czy to jest na prawdę groźne. Może ktoś z was miał coś podobnego. Bardzooo był bym wdzięczny za odpowiedz, ziomki ;)
Wiktorpr

2 marca 2019, o 11:26

Pomoże ktoś ?
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

2 marca 2019, o 11:57

Ale po co robisz taka mimike? Samo się to robi?
Masz duża kontrole oddechu i siebie i to nie jest czasem tak że żeś zaczął wylapywac rzeczy normalne? Każdy z Nas robi nieświadomie coś dziwnego z twarza, jakieś miny itp
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
Wiktorpr

2 marca 2019, o 19:13

Właśnie chciałbym wiedzieć czemu tak robię .. Straszne jest to uczucie
Wiktorpr

2 marca 2019, o 20:49

I ja to robię świadomie .. Strasznie się boje
Gafa
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

3 marca 2019, o 15:57