wojteczek pisze:Kobieta tak mi powiedziała a jest to osoba co wykłada nawet za granicą i wiem, że wielu osobom pomogła. Poprosiłem o "kawę na ławę" i bez uspokajania. Większość informacji pokrywała się z forum. Odradzała leki bo jak twierdziła to dla osób co nie radzą sobie z lękiem a na natręty nie ma leków jako takich i dają słaby efekt. Podobno są badania zaawansowane dopiero. Doszukiwała się jakiś problemów w dzieciństwie i problemem z ośrodkiem lęku.
Na moim przykładzie widać, że można wiele osiągnąć w pojedynku z nerwicą bo funkcjonuje normalnie na 95%. Jeden natręt został i będę z nim walczył, może się myliła i jeżeli tylko można z tym wygrać to ja to na pewno zrobię

Leki
nie daja slabych efektow, jesli sa dobrze zastosowane: odpowiednio dlugo i w odpowiedniej dawce i jesli zacheca sie pacjenta do pozostania przy leku, mimo braku poprawy w pierwszych miesiacach stosowania. Zoloft powszechnie stosowany na natrectwa powoduje u wielu osob, nie wszystkich, "zatrzymanie sie" nerwicy na czas jego przyjmowania w dawkach odpowiednio dopasowanych, czyli nie mniejszych niz w tym wypadku 50 mg.
Anafranil, jeden z pierwszych lekow trojpierscieniowych, uzywanych do "leczenia" (zamrozenia) nerwicy natrectw przynosi znakomite efekty juz w dawce 75 mg (identyczna jak w przypadku depresji).
Oczywiscie, leki nalezy stosowac dlugo, a efekt, czyli ustapienie calkowite natrectw odbywa sie stopniowo, z dnia na dzien, z nawrotami ... BY w efekcie koncowym nastapilo ustapienie natrectw. Zoloft podaje sie dzieciom. Szybszej pooprawy mozna sie spodziewac stosujac jednoczesnie z lekami terapie beh-pozn/
Badania nad natrectwami istenieja od bardzo dawna.
Do tej pory nic sie nie zmienilo: mozna z tego wyjsc! Istnieje wiele osob, ktore pozegnaly natrectwa samoboje....!
Z nowosci: zaczyna sie powoli wprowadzac techniki terapii beh-pozn dla osob dwubuegunoiwych.
Moze byc problem w dziecinstwie. Tak jest u mnie. Matka obsesyjna, ojciec nieobecny.
Kiedys bedac w wieku jakos 18 lat powiedzialam rodzicom "ze najlepiej byloby, gdybym nie istniala", co bylo odwetem za to, ze zle mnie traktowali (tak, jak umieli).....