Jakoś nie za bardzo znalazlem takiego wątku tu na forum.
Generalniezastanawia mnie czy ktos z was sie nad tym zastanawiał. Neuroborelioza w spektrum objawów zawiera też objawy depresji i zaburzeń lekowych.
Nie poruszalbym tego temaru gdyby nie moja znajoma która cierpiala na depresje i zaburzenia lękowe. Chodziła na psychoterapie. Po jakims czasiw doszly jej zawroty glowy bardzo silne i mrowienia. Nakręcala się że cos jej jest a ja bylem pewien ze to zaburzenia lękowe. Poszla zrobic test na neuroborelioze i wynik wyszedl pozytywny. Teraz non stop od 2 lat tuła się po klinikach i walczy z przewlekla i ciężka postacia tej choroby i tak na dobra sprawę jest prawie umierająca - w bardzo zlym stanie - ma niedowlady non stop goraczke i szanse na wyjscie z tego są ponoc marne w jej przypadku - tak przynajmniej mi mówiła. W jej przypadku od ukąszenia do wystapienia objawów minelo 4,5 roku.
I zastanawiam się czy dla spokoju nie zrobic sobie takiego badania. Czy raczej nie warto.
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Odróżnianie od neuroboreliozy
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Witaj
Czy warto? Hmm, tego nie wiem, bo troszkę kosztują testy na neuroborelioze. Ja zrobiłam dla świętego spokoju, bo psychiatra nalegała. Oczywiście wynik negatywny

Czy warto? Hmm, tego nie wiem, bo troszkę kosztują testy na neuroborelioze. Ja zrobiłam dla świętego spokoju, bo psychiatra nalegała. Oczywiście wynik negatywny

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Miałam testy metodą western blot. Trochę kosztowne ustrojstwo. Też nie wierzyłam w neuroboreliozę w moim przypadku, ale lekarz się upierała. Jeśli nie masz jakichś większych objawów poza zaburzeniami lękowymi, emocjonalnymi to zastanowiłabym się, czy jest sens w to inwestować 

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.