Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęk, obrazy, głosy podczas zasypiania

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
NatkaA
Zarejestrowany Użytkownik

25 czerwca 2025, o 07:11

Kiedy mam duży lęk, to podczas kiedy chcę zasnąć i zamykam oczy, to widzę oczami wyobraźni różne straszne rzeczy, słyszę różne rzeczy (jakby w głowie po prostu, ale raz jest to mój głos, raz trochę inny, ale to takie bardziej myślowe chyba jest). Wtedy już nie śpię, bo boję się, że jak znowu będę próbowała zasnąć, to się to powtórzy. Miałam tak 2 dni temu, wczoraj już nie, a dzisiaj znowu wróciło to samo :(
Ma/miał ktoś tak? Boję się, że to nie OCD, tylko psychoza jakaś :(
Mokami

25 czerwca 2025, o 10:13

Hej. Ja tak miałam, że podczas zasypiania słyszałam głosy w głowie. Kiedyś czytałam o tym i jest to ponoć normalne. Mi się zdążały takie sytuacje kiedy w ciągu dnia miałam duży natłok myśli. Działo się to w cięższym okresie mojego życia. Od kiedy jestem na lekach już mi się to nie zdarza.
NatkaA

25 czerwca 2025, o 11:01

Mokami pisze:
25 czerwca 2025, o 10:13
Hej. Ja tak miałam, że podczas zasypiania słyszałam głosy w głowie. Kiedyś czytałam o tym i jest to ponoć normalne. Mi się zdążały takie sytuacje kiedy w ciągu dnia miałam duży natłok myśli. Działo się to w cięższym okresie mojego życia. Od kiedy jestem na lekach już mi się to nie zdarza.
Dziękuję za odpowiedź. Ja właśnie zaczęłam dzisiaj znowu brać leki. Mam nadzieję, że pomoże tak samo
Mokami

26 czerwca 2025, o 12:12

Powodzenia w leczeniu : )
ODPOWIEDZ