Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Obrazy Myślowe przy zasypianiu, budzeniu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Szymon92
Odważny i aktywny forumowicz

9 stycznia 2020, o 10:18

Witam,
Dzisiejszej nocy doświadczyłem jakby świadomego snu. Moj sen odkąd rozszalała sie moja nerwica jest bardzo płytki. Biorę melatonine, która w większości pomaga, ale zdarzają się noce kiedy występuje bezsenność lub jakby półsen. Miałem jakby obrazy, które szybko sie zmieniały, coś jakbym oglądał zdjęcia, które przedstawiały klatkę schodową :DD
Chody, poręcz, szafa przeciwpożarowa itd, coś o czym zupełnie nie myślałem.. Innym razem słyszałem śpiew ptaków, miałem wrażenie, że piję colę i to było bardzo realne a zaraz potem obudziłem się z paralizem przysennym i nie mogłem nawet zwołać o pomoc... Czy to normalne w nerwicy? Zalicza się do hipnagogii czy wpadam w jakąś chorobę psychiczną? Zawsze po takim śnie budzę się przestraszony i przekonany wręcz, że to co mam to nie nerwica a schizo... Po chwili dochodzę do siebie i emocje opadają.. Stwierdzono nerwicę lekowa z napadami paniki.
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 stycznia 2020, o 10:33

Szymon92 pisze:
9 stycznia 2020, o 10:18
Witam,
Dzisiejszej nocy doświadczyłem jakby świadomego snu. Moj sen odkąd rozszalała sie moja nerwica jest bardzo płytki. Biorę melatonine, która w większości pomaga, ale zdarzają się noce kiedy występuje bezsenność lub jakby półsen. Miałem jakby obrazy, które szybko sie zmieniały, coś jakbym oglądał zdjęcia, które przedstawiały klatkę schodową :DD
Chody, poręcz, szafa przeciwpożarowa itd, coś o czym zupełnie nie myślałem.. Innym razem słyszałem śpiew ptaków, miałem wrażenie, że piję colę i to było bardzo realne a zaraz potem obudziłem się z paralizem przysennym i nie mogłem nawet zwołać o pomoc... Czy to normalne w nerwicy? Zalicza się do hipnagogii czy wpadam w jakąś chorobę psychiczną? Zawsze po takim śnie budzę się przestraszony i przekonany wręcz, że to co mam to nie nerwica a schizo... Po chwili dochodzę do siebie i emocje opadają.. Stwierdzono nerwicę lekowa z napadami paniki.
To co opisujesz to wygląda na Hipnagogi a ze sen masz płytki czyli świadomość jest polaktywna i pamiętasz te rzeczy .Może to być nawet płytki sen w którym masz różne sceny z zycia i to ze wczoraj nie patrzałeś na szafę to nic nie znaczy bo może w przeszłości widziałeś to w filmie bądź na żywo nawet 10 lat temu . Akurat takie rzeczy w nerwicy zdarzają się mega często a jeszcze częściej są orzeźwiający nas uznawane jako jakaś choroba lecz choroba tak nie powstaje a chory po takiej nocy nie zastanawia się co to było 😉
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Awatar użytkownika
Maciej Bizoń
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

9 stycznia 2020, o 10:34

Sorry za słownik ...nie wiem skąd tam orzeźwiający 😅😅😅
"Gotowy byłem iść do ubikacji, nasikać sobie na ręce, poczekac az wyschnie i chodzić z tym dwa dni.
I nie, nie żartuję." - :DD - ten cytat ma tylko Pokazać jaka determinacja powinna występować przy wyjściu z Zaburzenia . ( a przy okazji mnie rozbawiło ) https://www.youtube.com/watch?v=_f5hkHv ... e=youtu.be
https://youtu.be/M6wRnouGZFQ
Szymon92
Odważny i aktywny forumowicz

9 stycznia 2020, o 10:38

Dziękuję za odpowiedź😉
ODPOWIEDZ