Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Basia83
- Zarejestrowany Użytkownik
18 marca 2019, o 13:40
Jak w temacie.Jak to wszystko ogarnąć.Objawy jedne odchodzą, drugie przychodzą.Jak tą nerwica to robi że potrafi to trwać 7 dni w tyg 24h/dobę?
Macie jakieś sposoby na ogarnięcie tego?
W tej chwili się uparło napięcie.Mega duże w szyi i karku a glowa jak by miała za chwilę odpasc

Może jakiś masaż czy fizjoterapeuta by pomógł?
-
grubas
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
18 marca 2019, o 13:58
Basia83 pisze: ↑18 marca 2019, o 13:40
Jak w temacie.Jak to wszystko ogarnąć.Objawy jedne odchodzą, drugie przychodzą.Jak tą nerwica to robi że potrafi to trwać 7 dni w tyg 24h/dobę?
W tej chwili się uparło napięcie.Mega duże w szyi i karku a glowa jak by miała za chwilę odpasc

Na pewno nie zaszkodzi

Zajęcie się czymś sensownym daje radę.
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś, bo nie mogłeś.
Stanisław Lem – Szpital Przemienienia
-
Nerwyzestali
18 marca 2019, o 14:00
Ja się przywyczaiłem do somatów non stop i wtedy zaczęło tracić na sile.
-
Aniago
18 marca 2019, o 14:01

Na napięca na pewno warto spróbować różnych form relaksacji taka fizjoterapeutką od tego może być dobra. A to jak nerwica to robi to zobacz sobie wpisy i nagrania divovicka.
Od tego najlepiej zacząć pobyt tutaj
victor.html ciasteczko.html divin.html odburzanie-wed-divovica.html
natr-tne-kowe.html
-
Basia83
18 marca 2019, o 16:16
grubas pisze: ↑18 marca 2019, o 13:58

Na pewno nie zaszkodzi

Zajęcie się czymś sensownym daje radę.
Z tym zajęciem się czymś sensownym jest klopot:-)W pracy nuda, później dom dzieci i tak w kolko, średnio mi wystarcza czasu dla siebie

W weekendy jest trochę lepiej bo zawsze babci mogę podrzucic

-
Basia83
18 marca 2019, o 16:19
Nerwyzestali pisze: ↑18 marca 2019, o 14:00
Ja się przywyczaiłem do somatów non stop i wtedy zaczęło tracić na sile.
Ehh Kurde z tym przyzwyczaić to masakra.Jak się przyzwyczaje do jednego to się nastepny pojawia

I tak w kolko.
Najgorsze jest to że już to kiedyś przerabialam i powinnam to ogarniać, ale rozum swoje a reszta swoje

-
Basia83
18 marca 2019, o 16:21
Aniago pisze: ↑18 marca 2019, o 14:01

Na napięca na pewno warto spróbować różnych form relaksacji taka fizjoterapeutką od tego może być dobra. A to jak nerwica to robi to zobacz sobie wpisy i nagrania divovicka.
Od tego najlepiej zacząć pobyt tutaj
victor.html ciasteczko.html divin.html odburzanie-wed-divovica.html
natr-tne-kowe.html
Ja to forum siedzę już parę jakiś czas chociaż przyznaję się bez bicia że nagrań nie oglądałam,ale chyba muszę zacząć

-
życie
18 marca 2019, o 16:22
Mi na początku bardzo pomógł osteopata. Chodziłam co dwa tygodnie. Bardzo odprężało to moje ciało i eliminowało ból głowy. Wizyty u niego powodowały, że lęk mijał na jakiś czas.
Może powodem tego było zaufanie do niego, bo parę lat wcześniej chodziłam do niego z kręgosłupem.
A tak poza tym odpuść sobie to, że musisz być niezastąpiona. Pozwól sobie być słabą przez jakiś czas. Powodzenia.
-
Basia83
18 marca 2019, o 16:46
Bardzo dziękuję za każdą radę:-))))
Super, że tu jestescie

To forum to ogromne wsparcie dla nerwusków