Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nietypowe natręctwa

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Antośka
Zarejestrowany Użytkownik

22 stycznia 2014, o 13:13

Czy jest tu może ktoś poza mna, kto miewa nietypowe natręctwa, np. nie przymus mycia rąk po raz n-ty itp., tylko takie rzadziej spotykane ? Ja np. miewam bardzo dziwne przymusy - np. często zdarza mi się... odczuwac przymus zrobienia ileś razy pod rząd zeza :DD Czasami aż się boję, że mi to zostanie, nienawidze tego robić, ale ciągle się boję, że jak nie zastosuję się do przymusu to stanie się jakaś tragedia (chociaż tak na logikę to wiem, że to bzdury). Miewam też przymusy żeby ileś razy pod rząd otworzyć szufladę i z powrotem zamknąć itp.
Awatar użytkownika
lenka89
Odważny i aktywny forumowicz

22 stycznia 2014, o 16:00

nie mam tego ale slyszalam i wiem ze na forum sa osoby wiec mam nadzieje ze sie ujawnia :) Ale jest taki dokument na youtubie o tej wlasnie nerwicy natrectw. http://www.youtube.com/watch?v=R2zpG8jxRKg
Moze warto obejrzec :)
Awatar użytkownika
madfrog
Zarejestrowany Użytkownik

30 stycznia 2014, o 07:44

mam podobnie nietypowe przymusy, co ciekawe - też związane z oczami (np. odwrócenia oczu w prawy górny róg, aż do poczucia lekkiego bólu)
trochę niepokojące, nie? już lepiej myć ręce ;)
ODPOWIEDZ