Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Męty, śnieg

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

10 października 2016, o 18:37

Czemu jak np siedze w aucie męty oczne i śnieg wydają się mniej zauważalne, jak wyjdę na dwór od razu wszystkie objawy zyskują nasileniu, ostatnio nie miałem takich mętów ocznych jak teraz, nie wiem czy to ze względu że objawy sięzmieniają, czy po prostu przykułem na to uwagę i teraz nie moge jej odwrócić , masakra, albo zasysa mnie na jakieś piwo wieczorami żeby się uspokoić bo nie da się usiedzieć, najlepsze jest to ze derealke mam tyle lat a ciągle się cośzmienia, szkoda że na gorsze, licze na rady i jakieś opinie dizękuje
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

10 października 2016, o 19:48

Strasznie dużo analizujesz, to moim zdaniem jest podstawowy powód. Bez względu na to jaki masz objaw, im bardziej się na nim skupiasz , tym bardziej Cię drażni, a tu widać, ze bardzo się koncentrujesz na niuansach. Rozumiem to, ale robienie sobie tego zaostrza problem.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Astronom

11 października 2016, o 17:20

Patro1995 pisze:Czemu jak np siedze w aucie męty oczne i śnieg wydają się mniej zauważalne, jak wyjdę na dwór od razu wszystkie objawy zyskują nasileniu, ostatnio nie miałem takich mętów ocznych jak teraz, nie wiem czy to ze względu że objawy sięzmieniają, czy po prostu przykułem na to uwagę i teraz nie moge jej odwrócić , masakra, albo zasysa mnie na jakieś piwo wieczorami żeby się uspokoić bo nie da się usiedzieć, najlepsze jest to ze derealke mam tyle lat a ciągle się cośzmienia, szkoda że na gorsze, licze na rady i jakieś opinie dizękuje
Po prostu jak wyjdziesz z auta to jest jaśniej na zewnątrz. A przy duzym oswietleniu od razu sie zwieksza VS. Tak mnie ciekawi - pisales kiedys ze brales dopalacze wiele razy. Czy masz symptomy HPPD, takie jak ruszające sie sciany, nagle zmiany kolorów, halucynacje?
Patro1995

13 października 2016, o 00:14

nie a czemu xd ?
Astronom

14 października 2016, o 11:43

Patro1995 pisze:nie a czemu xd ?
Ludzie, ktorzy brali jakies narkotyki moga miec HPPD, czyli doswiadczac zaburzen widzenia. Zazwyczaj trwa to od kilku miesiecy do paru lat.
subzero1993
Odburzony i pomocny użytkownik

14 października 2016, o 15:15

Patro, po prostu tak jest i tyle. Zaakceptuj zamiast dociekać, bo brniesz w to niepotrzebnie i marnujesz swój czas i siły na zbędne analizy.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Derealizacja
Gość

14 października 2016, o 17:29

Żeby depersonalizacja i derealizacja Ci minęły, potrzebujesz, dwóch, do trzech miesięcy. Jeżeli tylko zaczniesz prawidłowy proces odzysku dawnego stanu - zniknie bardzo szybko.
Patro1995

15 października 2016, o 17:40

Ta a mam 4 lata :D
Derealizacja
Gość

15 października 2016, o 17:42

Boś głupi i nie słuchasz tego co Ci mówią ludzie, którym to minęło.
Wpadaj do Krakowa i pogadamy.

Ale spoko - ja też sporo czasu zmarnowałem zanim się ogarnąłem z tym.
Patro1995

16 października 2016, o 16:15

Ja mam taką wixe że mam to od dopów, thc, stresach . Szkoda że każdyh mój kumpel tak skończył z takim stanem, dlatego sie tego boje ze jako oni z tego nie wychodzą to czemu akurat ja mam wyjść? :D
Derealizacja
Gość

16 października 2016, o 16:20

Stary. Wpadnij do Krakowa - to Cie postawie do pionu. Jak wiele osób, z którymi się spotkałem z forum. Mi depersonalizacja i derealizacja minęły. Setki osób z tego wychodzą.
Patro1995

16 października 2016, o 18:06

Będe się odzywał :D a co ty jakiś psycholog ?
Derealizacja
Gość

17 października 2016, o 01:39

Po prostu sam przeszedłem depersonalizacje i derealizacje. Przeszedłem nerwicę.
Przeszedłem zespół stresu pourazowego. Przeszedłem fobie społeczną. Mam 24 lata i ani śladu po tym wszystkim. Wiem jak usunąć depersonalizacje i derealizacje w praktyce. Kilka osób z tego forum, z którymi spotkałem się w Krakowie i miałem z nimi kontakt, też sobie z nią poradziło. Ja straciłem trochę czasu - samą depersonalizacje miałem kilka lat. Minęła w ciągu niecałych trzech miesięcy od momentu, w którym wziąłem się za to w prawidłowy sposób. Na forum jest ogromna wiedza. Są też dziesiątki publikacji naukowych na temat samej depersonalizacji i derealizacji - ogarnąłem to wszystko i zastosowałem u siebie w praktyce. Nie minęły trzy miesiące, jak któregoś dnia coś nagle się przestawiło w głowie i po derealizacji i depersonalizacji nie było najmniejszego śladu. Nagle zniknęły wszystkie męty przed oczami, śnieg optyczny, smugi, powidoki. Zniknęło odrealnienie otoczenia i dziesiątki innych objawów jakie derealizacja i depersonalizacją dają. A jeżeli chodzi o psychologię - no cóż - całkiem możliwe, że będę za jakiś czas tym zajmować. Tylko w trochę innym wydaniu. Po zdjęciu w profilu możesz zgadnąć jakim. :)
Astronom

18 października 2016, o 17:34

Derealizacja pisze:Po prostu sam przeszedłem depersonalizacje i derealizacje. Przeszedłem nerwicę.
Przeszedłem zespół stresu pourazowego. Przeszedłem fobie społeczną. Mam 24 lata i ani śladu po tym wszystkim. Wiem jak usunąć depersonalizacje i derealizacje w praktyce. Kilka osób z tego forum, z którymi spotkałem się w Krakowie i miałem z nimi kontakt, też sobie z nią poradziło. Ja straciłem trochę czasu - samą depersonalizacje miałem kilka lat. Minęła w ciągu niecałych trzech miesięcy od momentu, w którym wziąłem się za to w prawidłowy sposób. Na forum jest ogromna wiedza. Są też dziesiątki publikacji naukowych na temat samej depersonalizacji i derealizacji - ogarnąłem to wszystko i zastosowałem u siebie w praktyce. Nie minęły trzy miesiące, jak któregoś dnia coś nagle się przestawiło w głowie i po derealizacji i depersonalizacji nie było najmniejszego śladu. Nagle zniknęły wszystkie męty przed oczami, śnieg optyczny, smugi, powidoki. Zniknęło odrealnienie otoczenia i dziesiątki innych objawów jakie derealizacja i depersonalizacją dają. A jeżeli chodzi o psychologię - no cóż - całkiem możliwe, że będę za jakiś czas tym zajmować. Tylko w trochę innym wydaniu. Po zdjęciu w profilu możesz zgadnąć jakim. :)
Jak wyglada ten twoj sposob na dd? To rady z forum czy cos jeszcze?
Derealizacja
Gość

18 października 2016, o 21:25

To wiedza z forum + wiedza z dziesiątek publikacji naukowych + swoje doświadczenie + doświadczenie wielu ludzi z którymi się spotkałem poza forum - którym minęła depersonilizacja. Już wiele razy pisałem - poczytaj.
ODPOWIEDZ