Teraz zadaje sobie pytanie , że skoro każdy ma ten śnieg optyczny a ja nie , to może nie mam dd? wie ktoścoś na ten temat? dzięki za pomoc pozdrawiam
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Śnieg optyczny, musi być objawem w DD?
-
Patro1995
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam, ogólnie ktoś mi napisał że każdy w DD ma śnieg optyczny, ja akurat nie posiadam, z takich objawów posiadam tylko szumy uszne.
Teraz zadaje sobie pytanie , że skoro każdy ma ten śnieg optyczny a ja nie , to może nie mam dd? wie ktoścoś na ten temat? dzięki za pomoc pozdrawiam
- Ciasteczko
- Administrator
Nie miałam nigdy śniegu optycznego, a miałam silne DD i DP.
Nie warto próbować się utożsamiać z każdym ksiązkowym objawem, zauważ, że spisy objawów powstają na podstawie doświadczeń innych ludzi, więc na podstawie odczuć, a nie odczucia na podstawie listy objawów, więc choć ludzie mają tę samą nerwicę, nie raz różni się to u nich odczuwaniem i objawami.
Nie warto próbować się utożsamiać z każdym ksiązkowym objawem, zauważ, że spisy objawów powstają na podstawie doświadczeń innych ludzi, więc na podstawie odczuć, a nie odczucia na podstawie listy objawów, więc choć ludzie mają tę samą nerwicę, nie raz różni się to u nich odczuwaniem i objawami.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy.
- zlekniona
- Odważny i aktywny forumowicz
Hmm wiesz, pamiętam, że mam go od maleńkości, na pewno miałam go już w wieku 5-6 lat. I nigdy mi nie przeszkadzał, mało tego byłam bardzo zdziwiona jak się po wielu latach dowiedziałam, że inni go nie widzą.ana pisze:Zlękniona, a ten śnieg optyczny przeszkadza Ci jakoś szczególnie? Bo mnie to schorzenie swego czasu bardzo interesowało. Wpatrywałam się w różne obiekty i sprawdzałam, czy mam śnieg.
Ale muszę przyznać że w okresie mocno nerwicowym bardzo mi przeszkadzał, spowodował nie jeden atak paniki, i w zasadzie większość objawów mi minęło, a śnieg nadal widzę tak samo jak przy najintensywniejszej nerwicy. Wiem, pewnie po prostu zwracam na niego bardzo uwagę, ale ogólnie to da się z nim żyć.
Idę jeszcze w marcu do neurologa bo pani psycholog prosiła, zeby to jeszcze skonsultować (plus tiki nerwowe które tez mam od dzieciństwa) i sama jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Ale raczej nie wierze w magiczne 'uzdrowienie'
Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci