Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nie wiedziałam, że DD jest takie straszne

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kataraka
Odważny i aktywny forumowicz

24 września 2018, o 08:30

Miała ostatnio bardzo duży stres...codziennie rano budzę się i mam DD...lęk, panika, brak logicznego myślenia :cry: :cry: :cry: kontrolowanie i analiza myśli.... dzisiaj wstałam i Bożeeeee deszcz wiatr pogoda i zaraz lęk...do pracy trzeba iść, trzeba zjeść, umyć się, ogarnąć i jak to zrobić z lękiem?? Uczucie zwariowania mi też towarzyszy... 'xxdd Czuję się jakbym była w jakiejś próżni, bańce mydlanej ;oh ;brr ;brr ;brr ;brr

Nie wiem czy to normalne, ale mam wrażenie że za chwilę oszaleję i nie będę wiedziała kompletnie co mam robić, najlepiej wychodzi mi leżenie w łóżku, chociaż wiem, że nie jest to rozwiązanie, w pracy mam kontakt z klientem i bez kitu codziennie jestem cała obesrana, że nie będę wiedziała jak się zachować, a ludzie po prostu mnie wyśmieją, bo przez dd czuję się jak upośledzona :DD do tego lęk.... idę do pracy na 9 15 strasznie się boję ;brr ;brr

Musiałam się wygadać...
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

24 września 2018, o 09:21

Dokładnie Klaudii opisałaś klasyczne objawy dd. Nie zwariujesz, nic Ci się nie stanie, a prace wykonasz prawidłowo. I Ty to wiesz logicznie, ale w całym natłoku objawów dd, jak i w nerwicy ogółem logika nie działa tak jak byśmy chcieli. Powodzenia i ściskam :friend:
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Awatar użytkownika
Heimdall
Odważny i aktywny forumowicz

24 września 2018, o 12:48

Spróbuj znalezc kilkadziesiat minut dziennie żeby posiedzieć samemu w ciszy. Umysł bardzo się uspokaja i cały ten mętlik gdzieś ulatuje.
ODPOWIEDZ