Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nie działający mózg

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
sadhana
Zarejestrowany Użytkownik

11 marca 2018, o 14:01

Tytuł może przewrotny ale powiem o co chodzi.
Pracuje jako programista. Generalnie nie mam problemów w swojej pracy. Są jednak projekty które powodują
że wyłącza mi się mózg. Wyobraźnia kompletnie nie działa. Mam wrażenie jakby myślenie się zatrzymywało.
Powoduje to wzrost lęku i pojawienie się myśli: nie dam rady, przerasta mnie to, niech to weźmie ktoś inny,
Problem jest zbyt skomplikowany żeby go w prosty sposób i uporządkowany rozwiązać. Powiedz szefowi żeby dał
to komuś innemu.
Czy są tutaj programiści którzy mieli takie objawy ?
Awatar użytkownika
Tojajestem
Odburzony i pomocny użytkownik

11 marca 2018, o 14:12

A co to za różnica czy jest sie programista? Każdy odczuwa takie emocje w „niektórych projektach”. Lek tez jest w takich sprawach normalny o ile jest patologiczny. Ja często miałem totalna blokadę i poczucie ze juz nic nie potrafię próbując napisać prosty mail. Wydawało mi sie ze pisze jakieś bzdury i ze nikt tego nie zrozumie. W pewnym momencie to olalem i pomyślałem ze trudno. Skoro mam byc tępy to co zrobić... No i z czasem zacząłem pisać maile bez lęku :)
Ważne, żeby w trudnych chwilach pamiętać o własnych cytatach ;)
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

11 marca 2018, o 16:29

Tak jak powiedział kolega wyżej :] Sposób jest, tylko trzeba to poukładać i zadziałać w odpowiedni sposób ;]
ODPOWIEDZ