Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica a wystąpienia publiczne

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
carpenter
Nowy Użytkownik

24 maja 2023, o 17:11

Jak radzicie sobie w objawami nerwicy w trakcie wystąpień publicznych? Na pewno wielu jest wśród nas nauczycieli, kierowników, może też osoby, które pracują w mediach. Co zrobić, gdy wszyscy patrzą, a ściska w głowie, gwałtownie obniża się koncentracja, gardło nagle robi się jakieś mniejsze, powodując problemy z przełykaniem?
Dobro23
Zarejestrowany Użytkownik

24 maja 2023, o 19:58

Ja nie jestem ale kieydś gdy nie wiedziałem że mam nerwicę dwa razy się zbłaźniłem na apelu szkolnym czy w kościele podczas czytania - także unikam publicznych wystąpień :-)
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

24 maja 2023, o 21:13

carpenter pisze:
24 maja 2023, o 17:11
Jak radzicie sobie w objawami nerwicy w trakcie wystąpień publicznych? Na pewno wielu jest wśród nas nauczycieli, kierowników, może też osoby, które pracują w mediach. Co zrobić, gdy wszyscy patrzą, a ściska w głowie, gwałtownie obniża się koncentracja, gardło nagle robi się jakieś mniejsze, powodując problemy z przełykaniem?
Jedynym trwałym sposobem jest przełamać ten lęk:) dać sobie czas i próbować dużo razy
Na początek pozwolić sobie coś źle powiedzieć, zbłaźnić się czy upokorzyć
Potem po x razach przełamywania się będzie to szło o wiele lepiej:)
ODPOWIEDZ