Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica powrót strach przed opieka własnym dzieckiem
- Megi.88
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć ....nie było mnie tu od 2018 roku uznałam się hmmm za ozdrowieńca ale coś mnie dopadło mam kochanego synka 2 latka bardzo wymagający nadal kp śpiący z nami wrażliwy egzemplarz nasz promyczek radości. Bardzo przeżywałam macierzyństwo starałam się robić wszystko dobrze lecz nie za dobrze w mojej opinii do tego komentarze dziadków a może czapeczka a może ten młody lekarz się nie zna a i nas śpi kadrzemce 2h (ze mną śpi też 2 ale muszę leżeć z nim) traktuje pracę jak swoją ucieczkę do życia sprzed mimo miłości wielkiej jaka go darzę mam mega konflikt wewnętrzny. W ostatnim półroczu mieliśmy pewne problemu zdrowotne mały zabieg adaptację w żłobku itd i ja od pewnego czasu czuję że nie umiem się nim zająć dostaje ataku paniki gdy zostajemy we 2. Ostatnio z płaczem jechałam z nim do mamy gdyż miałam atak i bałam się mieć kogoś pod opieką. Do tego wracamy do pracy zdalnej dla mnie ta izolacja to trwa już jakieś 3 lata nigdy nie został u nikogo na noc nie przespał nocy czasami czuję się w pułapce a kocham go nad życie . Mąż i dziadkowie bardzo angażują się w opiekę ale mami zawsze na 1 miejscu...jestem na lekach od czwartku już drze że w poniedziałek muszę sama go zawieść do żłobka i pracować z domu też sama 

" I don't feel the way I used to
The sky is grey much more than it is blue
But I know one day I'll get through
And I'll take my place again
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
There is no one for me to blame
'Cause I know the only thing in my way
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
- Megi.88
Jest po poniedziałek lęk się utrzymuje próbuje go oswoić że to tylko chwilowe że przyjedzie ....proszę niech ktoś się odezwie. 3 raz mnie dopadło a czuję się jakby zapomniała wszystko co wiedziałam o odburzeniu
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
- Megi.88
Właśnie trudno mi znaleźć konkretne źródło chyba najbardziej że nie będę mogła się w tym stanie zająć swoim dzieckiem które kocham nad życie ma 2 latka gdy na niego patrzeć chce mi się płakać chciałabym być super mama a nie leżąca na kanapie z atakiem lęku. W tym tyg jest ze mną mąż ale co dalej robią go zawsze zawoziłam do żłobka kapaalm itd próbuje je Aalaceptowac wiem że miną mijały wcześniej albewtedy nie byłam mama
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
wygląda to na lęk wolnopłynący. u mnie sie zaczęło 2 lata temu i też miałam problemy żeby zostać z dzieckiem. no ale nie miałam wyjścia bo mąż za granicą a rodzina daleko. jednak praca nad sobą mi się opłaciła i teraz wszystko jest ok. zacznij od nowa divovica słuchac i przede wszystkim racjonalizuj swoje obawy
- Megi.88
Mój mąż został ze mną ten tydz w domu wspiera mnie rodzice mieszkają obok mam bufor bezpieczeństwa. Spanikowałam ostatnio po raz pierwszy gdy mały się rozchorował tydz temu i musiałam z nim zostać w domu i pracować a wszyscy byli w pracy a ja jestem perfekcjobisrka i uznałam że nie dam rady i tak się zaczęło .....Tsootsi pisze: ↑8 listopada 2021, o 19:37wygląda to na lęk wolnopłynący. u mnie sie zaczęło 2 lata temu i też miałam problemy żeby zostać z dzieckiem. no ale nie miałam wyjścia bo mąż za granicą a rodzina daleko. jednak praca nad sobą mi się opłaciła i teraz wszystko jest ok. zacznij od nowa divovica słuchac i przede wszystkim racjonalizuj swoje obawy
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
a no własnie a perfekcjonizm tutaj bardzo dużą role odgrywa - wiem bo ja też taka byłam
ale w koncu zaczęłam zauwazac co mi nie słuzy, przez co czuje sie gorzej. popracuj nad swoim perfekcjonizmem. Moja córka juz będzie miała niedługo 5 lat, ale pamiętam jak byłam w mega ostrym zaburzeniu a ona miała troszke ponad 2 latka. oj było mega ciężko bo ona tez wiecznie tylko MAMA i MAMA. Troszke zwolnij tempo, znajdz czas i dla siebie bo to bardzo wazne.!!! a pomału wszystko sie ułozy

- Megi.88
Tak właśnie ostatnio jest ciągle mama mama nadal karmiony piersią śpi z nami bardzo wrażliwy chłopczyk. Zaczol żłobek bardzo przeżywałam adaptację chociaż z nim chodziłam i teraz z uśmiechem chodzi a ja trochę uciekałam w pracę tak wiem co robię zaplanuje wszystko a z 2 latkiem się nie da złości się nie wszystko umie powiedzieć a ja to odbierałam jako porażkę do tego czułam się winna że uciekam od niego czasem to do pracy to do marketu nie umiałam być z nim cały dzień i spędzało mnie to w poczucie winyTsootsi pisze: ↑8 listopada 2021, o 19:46a no własnie a perfekcjonizm tutaj bardzo dużą role odgrywa - wiem bo ja też taka byłamale w koncu zaczęłam zauwazac co mi nie słuzy, przez co czuje sie gorzej. popracuj nad swoim perfekcjonizmem. Moja córka juz będzie miała niedługo 5 lat, ale pamiętam jak byłam w mega ostrym zaburzeniu a ona miała troszke ponad 2 latka. oj było mega ciężko bo ona tez wiecznie tylko MAMA i MAMA. Troszke zwolnij tempo, znajdz czas i dla siebie bo to bardzo wazne.!!! a pomału wszystko sie ułozy
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....
Is me"
-
oh jak ja dobrze znam to co właśnie opisujesz
miałam wręcz identycznie. Ale czy któraś matka tak nie miała? wątpie. Bunt 2-latki wspominam bardzo ciężko. Musisz mieć czas dla siebie, nie rób sobie takiej presji. nie ma matek idealnych i musisz sie z tym pogodzić. Ja kiedyś miałam poczucie winy o byle co. Spać nie mogłam jak córka pojechała na noc do babci. Teraz jak jedzie do niej na weekend to sie po prosru ciesze bo głowa odpocznie i można po ludzku poleniuchować 

- Megi.88
Mój do dziś nie przespał nocy nawet drzemki mamy wspólne choć u babci śpi na drzemce sam...nigdy nie został na nic u nikogo ...moja mama mieszka po sąsiedzku ale jak jest u nich to ogarniam coś w domu zakupy itd nie umiem poprostu usiąść. Teraz chodzi do żłobka to mamozs w natarciu chociaż chętnie tam chodzi...nie pamiętam kiedy leniuchowalam nawet już mam mika panią do sprzątania to jest lepiej ale nadal ciągle cosTsootsi pisze: ↑8 listopada 2021, o 20:34oh jak ja dobrze znam to co właśnie opisujeszmiałam wręcz identycznie. Ale czy któraś matka tak nie miała? wątpie. Bunt 2-latki wspominam bardzo ciężko. Musisz mieć czas dla siebie, nie rób sobie takiej presji. nie ma matek idealnych i musisz sie z tym pogodzić. Ja kiedyś miałam poczucie winy o byle co. Spać nie mogłam jak córka pojechała na noc do babci. Teraz jak jedzie do niej na weekend to sie po prosru ciesze bo głowa odpocznie i można po ludzku poleniuchować
![]()
So I will try
So I will try
...
If I would try
If I would try
....