Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
	1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a oczy - czy jest związek?
- 
				fidley_8
- Zarejestrowany Użytkownik
Chciałbym zapytać czy czy ktoś z Was podczas swojej nerwicy ma jakieś problemy z oczami? Ja mam od ok 2 miesiącu uczucie jakiegoś dziwnego przeszywania w głowie, które swoje źródło ma w oczach. Często mam też szklane i przekrwione oczy. 
2 niezależnych okulistów przebadało mnie dokładnie i obaj stwierdzili że z oczami wszystko OK. Zacząłem również regularnie badać ciśnienie w oczach okazuje się ze mam duże skoki w jednym oku 26 a w drugim 14 a na drugi dzień odwrotnie czyli w tym co było 26 mam 15 a w drugim 24. Okulista widząc takie wahania był zdziwiony takimi wahaniami. Logika podpowiada ze to objaw nerwicy ale szukając w internecie nie znalazłem aby ktoś mia podobne objawy a nie chciałbym czegoś zaniedbać obwiniając o wszystko nerwicę.
Będę wdzięczny za Wasze doświadczenia w temacie.

2 niezależnych okulistów przebadało mnie dokładnie i obaj stwierdzili że z oczami wszystko OK. Zacząłem również regularnie badać ciśnienie w oczach okazuje się ze mam duże skoki w jednym oku 26 a w drugim 14 a na drugi dzień odwrotnie czyli w tym co było 26 mam 15 a w drugim 24. Okulista widząc takie wahania był zdziwiony takimi wahaniami. Logika podpowiada ze to objaw nerwicy ale szukając w internecie nie znalazłem aby ktoś mia podobne objawy a nie chciałbym czegoś zaniedbać obwiniając o wszystko nerwicę.
Będę wdzięczny za Wasze doświadczenia w temacie.
- 
				WWA
Czy ten ból to taki ból trochę jakby kłujący od tyłu gałki ocznej?

Bylem juz samobojca, mordercą, schizofrenikiem, chadowcem, gejem, ksiedzem, utracilem sens swojego zycia, mialem raka w tylku I w mozgu, nie kochalem swojej dziewczyny I ona nie kochala mnie, potrzebowalem akceptacji, a teraz mam to wszystko w dupie. :)
						- 
				fidley_8
Ja w jeden dzień miałem w P 26 w L 14 a w drugi dzień w P 19 a w L 24. Okulista widząc to zgłupiał - pierwszy raz widział takie wahania, podejrzewał że aparat się popsuł. A masz jakieś krople na obniżenie ciśnienia? nie chciałbym doprowadzić do jakiegoś uszkodzenia nerwu.

- 
				OLX
- Zbanowany
wiesz co, miałem difadol przepisany na tydzien. Miałeś badania dna oka? ja miałem. Ogólnie to dostałem skierowanie na perymetrie o podejrzenie jaskry przez to ciśnienie AAALE to wina nerwicy a nie jaskry.

"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"
						- 
				fidley_8
Tak miałem badanie dna oka i wiele innych, wczoraj chyba nawet ta perymetrię jeśli się nie mylę, byto to jakieś badanie jaskrowe które miało sprawdzić stan nerwu wzrokowego. Wyszło w prawym oku 100% normy a w lewym 93% normy.

- 
				OLX
- Zbanowany
ja juz olałem to badanie na jaskre. Skoro nerwica to nerwica  stary szkoda zachodu na badania. Miałem TK głowy MR głowy RTG kręgosłupa szyjnego, morfologie z 4x , pasożyty, neurolog, okulista, laryngolog. Wszystko sprawne
 stary szkoda zachodu na badania. Miałem TK głowy MR głowy RTG kręgosłupa szyjnego, morfologie z 4x , pasożyty, neurolog, okulista, laryngolog. Wszystko sprawne  a z tymi oczami jak miałem tak mam. Też masz wrażenie jakbyś miał zeza dostać?
 a z tymi oczami jak miałem tak mam. Też masz wrażenie jakbyś miał zeza dostać?

stary szkoda zachodu na badania. Miałem TK głowy MR głowy RTG kręgosłupa szyjnego, morfologie z 4x , pasożyty, neurolog, okulista, laryngolog. Wszystko sprawne
 stary szkoda zachodu na badania. Miałem TK głowy MR głowy RTG kręgosłupa szyjnego, morfologie z 4x , pasożyty, neurolog, okulista, laryngolog. Wszystko sprawne  a z tymi oczami jak miałem tak mam. Też masz wrażenie jakbyś miał zeza dostać?
 a z tymi oczami jak miałem tak mam. Też masz wrażenie jakbyś miał zeza dostać?"Człowiek to taka maszyna, która potrafi znieść wszystko"

jakby cie oczy łaskotały od środka nie? pękają Ci naczynka? swędzą powieki?
 jakby cie oczy łaskotały od środka nie? pękają Ci naczynka? swędzą powieki?