Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

nerwica lękowa

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojtaaaaaas6
Zarejestrowany Użytkownik

18 sierpnia 2015, o 11:15

mam nerwicę od jakiegoś miesiaca, strasznie mnie to męczy. z początku było bardzo cięzko bo nie wiedziałem co mi dolega,na szczęscie ktoś z rodziny mi wytłumaczyl, ze to może być nerwica lękowa i że sam ją przechodził. objawy czasem dają w kość, czuje zmęczenie, często nie moge zlapać powietrza, odczuwam odrealnienie, bezsenność, poddenerwowanie, chore myśli na co to ja chory nie jestem, że zaraz się udusze z powodu duszności (pierwsze co przychodziło mi do głowy to astma bo zza dziecka chorowałem), drętwienie kończyn górnych jak i dolnych oraz drżenie,totalne osłabienie, suchość w ustach... teraz staram zajmować głowę czym innym.Tak próbuje z tym walczyć bo wiem, ze od tego się nie umiera. zajmuję głowę czym innym,nsstram się o tym w ogóle nie myśleć,unikać chorych myśli, walczę z tym sam bo na znajomych i przyjaciół raczej nie mam co liczyć. wiem, ze dam rade ;) może jakieś wskazówki jak wy unikacie tego cholerstwa ? pozdrawiam
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

18 sierpnia 2015, o 11:49

Wiesz caly picus polega na tym ze wlasnie nie unikamy tego cholerstwa . Jezeli dostales nerwicy to znaczy ze czas na zmiany . Nerwica to nie jest choroba . To zaburzenie emocjonalne ktore nam chce pokazac ze nie tedy droga . Wystarczy sobie to pooukladac . Co nas nie zabije to nas wzmocni .

Na poczatek posluchaj sobie Divovica .
odburzanie-wedlug-divovica.html

A i proponuje poczytac
spis-tresci-autorami-t4728.html
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
Awatar użytkownika
wojtaaaaaas6

18 sierpnia 2015, o 21:15

Hm, fakt, czasem nie da sie tego unikać, dzis mam kolejny zwariowany dzien przez nerwice... herbaty ziolowe nie pomagaja.mysle,ze czas wybrac sie do psychologa ale dopiero we wrzesniu bo taki termin. Zmiany? Boje sie jakichkolwiek jezeli chodzi o wyglad, dokucza mi rowniez tradzik ale walcze z nim rowniez, tez dziala mi na nerwy, zmiany ogolne? Zdecydowanie tak,zmienilem sie, mysle, ze na lepsze, usunalem z zycia osoby ktore sprawialy mi duzo bolu,ale no nadal gdzies w są w mojej glowie. Ale mimo to, strasznie meczy mnie ta nerwica,mam juz dosc tego stanu...

-- 18 sierpnia 2015, o 21:15 --
+W wolnym czasie z checia poslucham nagran :)
Marta22

21 sierpnia 2015, o 15:33

Zdecydowanie tak,zmienilem sie, mysle, ze na lepsze, usunalem z zycia osoby ktore sprawialy mi duzo bolu,ale no nadal gdzies w są w mojej glowie.

Nie zapomnisz o nich:)Ale możesz zmienic swoja reakcje na myś o tych ludziach by juz nigdy nie sprawiały ci bólu ;-)
ODPOWIEDZ