Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica/dziwne wrażenie wzrokowe
-
- Nowy Użytkownik
Cześć, na nerwicę cierpię jakieś 2 lata. Przez ostatni rok było naprawdę dobrze, zero objawów. Ostatnio jednak zafiksowałam się na schizofrenię. Cały czas doszukuje się w sobie objawów, jestem bardzo krytyczna. Dzisiaj miała miejsce dziwna sytuacja i nie mogę przestać o niej myślę. Robiłam obiad i miałam na blacie makaron (opakowanie granatowe) i w pewnej chwili miałam wrażenie że leży tam mój telefon, którego wcześniej używałam (też koloru niebieskiego) zamiast tego makaronu. Wpadłam w panikę ze to może jakieś zwidy i że ja na pewno wariuje. Dodam jeszcze że byłam wtedy lekko senna, bo wcześniej leżałam i byłam w takim półśnie. Martwi mnie to wszystko, dodatkowo cały czas wyszukuje sobie inne choroby, wystarczy jakiś drobny objaw a ja już żegnam się ze światem. Proszę powiedzcie co to może byc
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Spokojnie, to nie żadna schizofrenia. Takie sytuacje mogą się zdarzyć, szczególnie gdy jesteśmy senni, zmęczeni, zestresowani czy chociażby w pośpiechu. Nie ma się co tym przejmować. Rozumiem cię bardzo dobrze, bo raz tak miałem, że siedziałem na łóżku już wykończony po całym dniu i spojrzałem kątem oka na stolik nocny i widzę na nim książkę, później zaglądam do szafy a ta książka w szafie leży no i od razu już całe koło ruszył, że zwariuję że schizofrenia, omamy, psychoza i automatycznie depersonalizacja mi wzrosła i wszystko, ale specjalista mi wytłumaczył że to nic nadzwyczajnego... Co do doszukiwania się chorób i interpretowania każdego symptomu objawu jako potencjalnie zagrażający zdrowiu bądź życiu to błędne koło hipochondrii, które należy jak najszybciej przerwać...marci_55 pisze: ↑12 lipca 2024, o 13:56Cześć, na nerwicę cierpię jakieś 2 lata. Przez ostatni rok było naprawdę dobrze, zero objawów. Ostatnio jednak zafiksowałam się na schizofrenię. Cały czas doszukuje się w sobie objawów, jestem bardzo krytyczna. Dzisiaj miała miejsce dziwna sytuacja i nie mogę przestać o niej myślę. Robiłam obiad i miałam na blacie makaron (opakowanie granatowe) i w pewnej chwili miałam wrażenie że leży tam mój telefon, którego wcześniej używałam (też koloru niebieskiego) zamiast tego makaronu. Wpadłam w panikę ze to może jakieś zwidy i że ja na pewno wariuje. Dodam jeszcze że byłam wtedy lekko senna, bo wcześniej leżałam i byłam w takim półśnie. Martwi mnie to wszystko, dodatkowo cały czas wyszukuje sobie inne choroby, wystarczy jakiś drobny objaw a ja już żegnam się ze światem. Proszę powiedzcie co to może byc
Can someone tell me I'm not going crazy?

The thoughts in my head make me hate me

Maybe I'm too far from saving