Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica czy schizofrenia?
-
- Nowy Użytkownik
Witam. Od dziecka mam zdiagnozowaną nerwicę lękową oraz natręctw, ostatnio borderline i mój największy lęk to schizofrenia. Obecnie nic się nie dzieje, ale czytałam o objawach zwiastujących schizofrenię i doszłam do wniosku, że chyba 2 lata temu takie miałam. Raz mi się przywodziło że widziałam autobus na przystanku, którego jeszcze być nie powinno. Gdy miałam długo zamknięte oczy (ale nie spałam) i nagle je otworzyłam, na sekundę, może dwie widziałam totalnie randomowy obraz. Nie byłam wycofana społecznie, nie spłyciły mi się emocje, nie czułam lęku ani depresji (miałam wtedy remisję nerwicy), nie zubożały mi emocje, ale te "halucynacje" nie dają mi spokoju. Dodam, że brałam wówczas lek Ketrel który powodował u mnie bardzo nasiloną senność, najchętniej spalabym cały dzień. Po odstawieniu Ketrelu po jakimś czasie objawy ustąpiły. Czy to mogła być faza zwiastunowa schizofreni?