Z nerwicą mam do czynienia w zasadzie od wczesnego dzieciństwa, więc temat natręctw i lęków można powiedzieć że nie jest mi obcy. Jednak ostatnio już nie daję sobie rady - rzecz zaczęła się na początku listopada. Przyczyną wpadniecia w taki dół był stresujący tryb życia - powrót na uczelnię, dużo obowiązków, i zapominanie o tym jak ważne jest dbanie o siebie. Zaczęły się myśli egzystencjalne - że w sumie relacje z ludźmi wszystkie są daremnie płytkie, że wszyscy tylko błądzimy (jakiś czas wcześniej poznałem pewną dziewczynę, spotykamy się póki co na luzie, ale idzie to w wiadomą stronę

Na jednym ze spotkań z Nią nagle dostałem natrętów, że w sumie to nie wiem czy wszystko mi w Niej na pewno odpowiada etc. pomimo iż dziewczyna naprawdę super, serio, czapki z głów

Ale przyszedł wyjazd, ogólnie bardzo byłem rozbity psychicznie i zmęczony pierwszego, jak i większość drugiego dnia. Aż w końcu poczułem się jakoś lepiej, i z kumplem oglądaliśmy wieczorem meczyk w tv więc wiadomo - piwko, i to nie jedno

Wobec tego od 2 tygodni gdzieś ta myśl mną szarpie, mniej lub bardziej, derealizacja też się pojawiała. Uciążliwe to jest, skłoniło mnie by nawet się upewnić raz jeszcze - koleżanka bardzo mnie uspokoiła, zresztą mnie jak i drugiego kumpla poniekąd pilnowała. Ale i tak mam teraz wyrzuty że wgl takie coś mi przychodziło na myśl. Do tego dochodzi mój swoisty "perfekcjonizm" - kiedyś często każdą myśl musiałem dokładnie przemielić by ją puścić wolno , robiłem sobie także różne natrętne rytuały, np. jak wkręciłem sobie że jestem uzależniony od masturbacji (czasy gimnzajum) to za każdym razem zaczynałem "nowe, czyste życie" wraz z rytuałami, oglądaniem odpowiednich filmów, słuchaniem tej samej muzyki etc. i tak do następnego razu, gdy uległem i musiałem wszystko robić od nowa. Perfekcjonizm? Prędzej destrukcjonizm. No i tak sobie teraz, lekko podłamany egzystuję, czasem boję się że spotykając się z Tą dziewczyną ta myśl mnie nigdy nie puści itp. Piekło

p.s. nagrań oczywiście słucham, bardzo to pomaga, liczę na dalsze efekty