Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
natrętne myśli i walka z nimi
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Zastanawiałam się nad tematem natrętnych myśli. Chodzi o to, że mam znowu natrętne myśli na podobny temat co kiedyś i mówię sobie ' zaraz przeciez nie musze sie nad tym zastanawiac to tylko nerwicowe ost. mi nic nie było to i teraz też nie będzie. ' a zaraz myśl ' no ok ale wtedy nic Ci nie było bo myślałaś o tym i to Cie uspokajalo, wertowalas net itp a teraz jak nie bedziesz o tym myslala to bedzie inaczej czyli musisz sie zajmowac tematem natretnych mysli non stop ' więc jak to z tymi myślami jest moi drodzy ?
Reap what you sow!
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Whyisthat,
Schemat jest zawsze taki sam. Pojawia się myśl, Ty się jej boisz, powstają objawy, które jeszcze bardziej Cię nakręcają, do tego dochodzi analiza, ktora dodatkowo podsyca objawy i tak to się kręci w koło. To też jest tylko wkrętka, bo analizowanie siebie i tych mysli wcale nie jest pomocne na takim etapie i w odburzaniu chodzi o to żeby ignorować te natręty myślowe i strać się nie wdawać w zbytyeczną analizę. Pamiętam nasze rozmowy i nie wydaje mi się żeby analizowanie tych mysli Cię uspokajalo więc Twój wystraszony umysł sugeruje Ci jakieś lękowe scenariusze. Zapelniaj sobie jakoś wolny czas i porzucaj stopniowo tą analizę
Pozdrawiam!
Schemat jest zawsze taki sam. Pojawia się myśl, Ty się jej boisz, powstają objawy, które jeszcze bardziej Cię nakręcają, do tego dochodzi analiza, ktora dodatkowo podsyca objawy i tak to się kręci w koło. To też jest tylko wkrętka, bo analizowanie siebie i tych mysli wcale nie jest pomocne na takim etapie i w odburzaniu chodzi o to żeby ignorować te natręty myślowe i strać się nie wdawać w zbytyeczną analizę. Pamiętam nasze rozmowy i nie wydaje mi się żeby analizowanie tych mysli Cię uspokajalo więc Twój wystraszony umysł sugeruje Ci jakieś lękowe scenariusze. Zapelniaj sobie jakoś wolny czas i porzucaj stopniowo tą analizę