Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Natrętne myśli

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Matek
Nowy Użytkownik

7 września 2023, o 21:53

Witam ponownie.
Juz jakiś czas temu byłem tu z moim przypadkiem nerwicy. Poraz kolejny dotyka mnie fobia,lęk,nerwica,ocd. Byłem z kolega w małym klubie trochę wypiliśmy ale na tyle że wszystko pamiętam, miałem świadomość wszystkiego co robię, gdzie idę itd.
Ale mam lęk przed seksem. I pamietam, że poszedłem na łazienki i widziałem że dzwi były uchylone i zacząłem je otwierać żeby sprawdzić czy ktoś tam jest czy jest wolne. Ale ubikacja była wolna. Potem pamiętam jak wychodziłem z niej i potem jeszcze myłem ręce i przyglądałem się w lustrze i to wszystko dobrze pamiętam i pamiętam nawet moje myśli. Ale właśnie nie pamiętam tych kilku sekund jak byłem zamknięty w toalecie. Ogólnie moim zamiarem było zeby tam pójść i tylko zobaczyc się w lustrze. Potem właśnie jak wyszedłem to też wszystko pamiętam, pamiętam drogę jak szedłem na dół, bo na dole była impreza. Ale niestety na trzeci dzien po imprezie przyszła mi myśl, czy może przypadkiem nie uprawiałem z kimś seks w tej sytuacji co opisałem na górze. Czy może nie pamiętam tych kilku sekund, praktycznie zero, nic a nic, żadnych odczuć, żadnych doznań, nie przypominam sobie nikogo, żeby z kimś uprawiał seks. Ja wiem ze to jest nie możliwe. Bo jak mówię jak wchodziłem do ubikacji to pamiętam wszystko i jak wychodziłem też pamiętam wszystko, pamiętam moje myśli co mówiłem do siebie. Analizowałem już w głowie i pamięci tą sytuację 1000 razy i to dosłownie w przeciągu tych kilku dni. Nie potrafię normalnie teraz funkcjonować.

Proszę o pomoc jak mam sobie poradzić z tymi natretnymi myślami?
Jest może jakiś psycholog online ?
ODPOWIEDZ