Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Natręctwa seksualne

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
zaq7867
Zarejestrowany Użytkownik

8 stycznia 2021, o 10:28

Cześć,
myśli które "zmuszają mnie" do pomyślenia o czymś (na zasadzie: tylko nie pomyśl o tym, bo jak pomyślisz to znaczy, że jesteś pedofilem, gejem...), niechcianych wyobrażeń seksualnych, a potem gdy się im poddam, nachodzą mnie ogromne wyrzuty sumienia i strach że takie obrazy pojawiły się w mojej głowie to jakaś sztuczka nerwicy?
Peiper
Zarejestrowany Użytkownik

8 stycznia 2021, o 19:02

Tak. Zabawa z Tobą. Tworzy się lęk, który dla Ciebie jest czymś złym. Najlepiej zaakceptować i olać. Im bardziej będziesz chciał nie myśleć tym częśćiej będziesz tak miał. Jak głowa się skapnie, że Ty masz na to wyj... tym bardziej będzie odpuszczać. Oczywiście pojawią się ciężkie momenty w Twoim życiu wtedy to wróci bo będzie wiedziało, że teraz jesteś słaby psychicznie więc trzeba to wykorzystać. Wtedy trzeba znów olać(będzie ciężko ale im bardziej się postawisz tym więcej ugrasz).
ODPOWIEDZ