WITAM,
Kolejny problem z jakim przyszło mi się zmierzyć w mojej nerwiczce jest napinanie całego ciała.Najczęściej objawy dopadają mnie w nocy,budze sie i mam jakiś dziwny przypływ chyba stresu bądz tłumionych negatywnych emocji.Zaciskam szczękę , pięści spinam całe ciało i jakby ulga.Miał ktoś coś podobnego?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
NAPINANIE CIAŁA
- Grześ
- Odważny i aktywny forumowicz
Tak ja tak miałem - pomógł mi Trening Jacobsona i psychoterapia 

Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
- Darecky1970
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej Paula, ja często też się łapię z napięciami. Nawet jak siedzę wygodnie na kanapie,oglądam film i wszystko napięte. Zwłaszcza barki które mam uniesione. Dlaczego tak się dzieje to nie wiem 

-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Paulinka masaz
. A tak powaznie jak masz kiedy i gdzie znalesc sobie 30 minut dla siebie . To sprobuj metody rozluzniajscej Shultza lub Jacobsena . Osobiscie na rozluznienie glowy dla mnie najlepsza jest medytacja relaksacyjna i jak jest mozliwosc to masaz naprawde 

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
-
- Administrator
To jest typowe napięcie z uwagi na lęk prze lękiem, przed atakiem paniki, przed tym, ze coś się nam jednak stanie bo nie mamy nerwicy, bo coś nam jednak jest, bo boś nam zagraża itd.
Takie napięcie podtrzymujące, może być napięcie wewnętrzne, mogą być spięte mięsnie, róznie.
Kwestią jest nie przejmowanie się tym jako osobnym objawem, nie dorabianiem do tego teorii wyssanych z palca, bo to jest wynik całości braku wiary, że to tylko nerwica, wątpliwości i jak mówię lęku przed lękiem., przed złym samopoczuciem.
Jeżeli te aspekty ulegną poprawie, zaczniemy budowac więcej pewności to napięcie także zejdzie.
A oprócz oczywiście tego to wszekie sposoby próbować na rozluźnienie, relaksacje, masaże, wysiłek, spacery i oczywiście zmiana otoczenia myslowego.
Takie napięcie podtrzymujące, może być napięcie wewnętrzne, mogą być spięte mięsnie, róznie.
Kwestią jest nie przejmowanie się tym jako osobnym objawem, nie dorabianiem do tego teorii wyssanych z palca, bo to jest wynik całości braku wiary, że to tylko nerwica, wątpliwości i jak mówię lęku przed lękiem., przed złym samopoczuciem.
Jeżeli te aspekty ulegną poprawie, zaczniemy budowac więcej pewności to napięcie także zejdzie.
A oprócz oczywiście tego to wszekie sposoby próbować na rozluźnienie, relaksacje, masaże, wysiłek, spacery i oczywiście zmiana otoczenia myslowego.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
W sumie to i napiecie miesni i napiecie wewnetrzne towarzyszylo mi pamietam ciagle, to taka forma bojazliwego wyczekiwania.
Najlepiej z tym nic nie robic byle tylko nie robic bledow z tym zwiazanych czyli
co-utrudnia-przeszkadza-w-odburzeniu-t4298.html
przyzwalac i akceptowac jako nic nie znaczace zjawisko plynace od zszarganych emocji.
Najlepiej z tym nic nie robic byle tylko nie robic bledow z tym zwiazanych czyli
co-utrudnia-przeszkadza-w-odburzeniu-t4298.html
przyzwalac i akceptowac jako nic nie znaczace zjawisko plynace od zszarganych emocji.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p