Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Napięcie mięśni

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
aleksander133
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2022, o 15:04

Witam,
Od kilku lat towarzyszy mi ogromne napięcie mięśni na tle emocjonalnym.
Doszło już do tego że codzienne czynności są przez to bardzo utrudnione.
Nie mogę nawet dłużej pospacerować, nie mówiąc już o większej aktywności fizycznej, zaraz pojawia się otępienie, nudności, nasilone lęki i nerwowość.
Stany lękowe, nadmierna ekscytacja powodują napięcie mięśni, a napięcie mięśni powoduje stany lękowe. Nie potrafię się wyrwać z błędnego koła.
Z tym że zaburzeń lękowych moim zdaniem nie mam aż takich by powodowały aż tak duże napięcie mięśniowe. Jednak cały czas odczuwam brak możliwości relaksacji.
Czy ktoś pomoże? Tracę już nadzieję na lepsze jutro..
Coucb
Zarejestrowany Użytkownik

18 czerwca 2022, o 17:52

Cześć, widzę, że dopadają Cię objawy fizyczne warto wtedy w pierwszej kolejności udać się do lekarza, opisać mu objawy i zapytać o skierowanie na badania kontrolne m.in. morfologię krwi, by sprawdzić czy wyniki są w normie. Jeśli jednak chciałabyś z kimś też pogadać na temat swojego stanu psychicznego możesz napisać do nas na www.coucb.pl, działamy codziennie od 12 do 20. Czasem warto się wygadać :)
ODPOWIEDZ