Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Najlepiej wszystko zwalić na nerwicę.....

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czarnula26211
Zarejestrowany Użytkownik

30 czerwca 2015, o 12:37

Ot właśnie po jakimś czasie życia z nerwicą,zaczęłam się nią wysługiwać,po prostu.
Jestem zmęczona-mam nerwicę.
Boli mnie głowa-mam nerwicę.
Nie chce mi się iść do sklepu-mam nerwicę.
Obiad nie zrobiony-mam nerwicę.
nie pojadę po zakupy-bo mnie dopadnie w sklepie,nie wiem co-mam nerwicę.
Nie załatwie ważnych spraw,nie porozmawiam szczerze z kimś -bo mam nerwicę,albo jej dostanę.
Mam nerwicę więć wolno mi zawalać wszystkie ważne sprawy.
Sprytne co ;)
Awatar użytkownika
ddd
Odburzony Wolontariusz Forum

30 czerwca 2015, o 13:19

Moze tak byc, to sie nazywaja wtorne korzysci z zaburzenia. Niektorzy wpadaja w taka pulapke, cierpia ale zarazem w ktoryms momencie czerpia z tego "korzysci" bo tak jest wygodnie a do tego strach czasem przed zmianami powoduje, ze wypieraja chec tych zmian.
I sie kims lub czyms wysluguja albo odkladaja na pozniej.
(muzyka - my słowianie)

Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!

Autor Zordon ;p
PastaU
Odważny i aktywny forumowicz

30 czerwca 2015, o 14:19

Też tak robiłam i to przez dość długi czas. I trochę z tego ociągania i odkładania zostało mi do teraz i mimo że czuje się już całkiem dobrze w głowie nadal tkwi ta myśl "nadal masz nerwicę, może jednak tego nie rób, może to odłóż, znowu możesz poczuć się gorzej". W sumie to całkiem wygodnie było się wymigiwać od wszystkich obowiązków, ale na dłuższą metę takie stanie w miejscu też robi się nużące.
Did I ever tell you what the definition of insanity is?
Insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change.
That. Is. Crazy.
Awatar użytkownika
Czarnula26211

30 czerwca 2015, o 17:11

Dokładnie tak bym to określiła-stanie w miejscu- lepiej już zrobić 5 kroków w tył a jeden w przód niż być w takiej próżni. Czas się pozbyć tego nawyku.
PastaU
Odważny i aktywny forumowicz

1 lipca 2015, o 09:40

Cóż, już zrobiłaś ten jeden krok w przód - masz dobre nastawienie. Teraz już tylko z górki ;)
Did I ever tell you what the definition of insanity is?
Insanity is doing the exact same fucking thing over and over again expecting shit to change.
That. Is. Crazy.
Awatar użytkownika
Czarnula26211

11 lipca 2015, o 23:16

Uczę się jak małe dziecko pierwszych kroków :) ale prę na przód :)

-- 11 lipca 2015, o 23:16 --
Uczę się jak małe dziecko pierwszych kroków :) ale prę na przód :)
Może przegrałam kilka bitew, ale wojnę wygram :)
ODPOWIEDZ