Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nadciśnienie czy nerwica?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam, ostatnio właśnie ciągle jestem zaspany zmęczony, osłabiony, brzuch mnie boli poszedłem do lekarza wyszło mi wysokie ciśnienie 170 chyba xd i teraz kłopot czy podwyższone ciśnienie jest ogólnie wyższe u nerwicy czy zacząć się leczyć na nadciśnienie bo to jest różnica i trudno mi tu dojść do porozumienia, a nie chce w siebie wpychać jakiś tabletek czy syropów xd
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Wiesz, tez nie jestem specem, ale mialam jazdy na wysokie cisnienie. Jak bylam u lekarza to zawsze wychodzilo mi 150/90, mimo ze wczesniej bylam uwazana za osobe z raczej za niskim cisnieniem. Moim rozwiazaniem bylo kupno cisnienimierza. Teraz mierze sobie raz na jakis czas, raz w tygodniu mniej wiecej. I jak jestem spokojna to mam normalne, 120/ 80. Jak sie zdenerwuje lub zestresuje to po 140/90. Wiec ogolnie - wszystko w normie. Polecam sprawdzac raz na jakis czas, ale nie na tyle zeby wpasc w manie mierzenia cisnienia. Na poczatku nerwy (5 lat temu
) mierzylam po kilka razy dziennie, i to tez byla masakra, bo im bardziej sie nakrecalam, tym oczywiscie cisnienie bylo wyzsze.