Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
ref
- Zarejestrowany Użytkownik
6 października 2018, o 22:48
Jak w tytule,
dostałem myśl ze chce dostać raka..(!)
przeczytałem niedawno, że chroby nie przyciągniemy jesli tego nie pragniemy szczerze no i nerwica znalazła sobie temat
i teraz mam jakieś dziwne myśli o plusach choroby
wgl aż mi ręce opadły bo było już bardzo dobrze a tu nagle coś tak dziwnego...
Ktoś tak miał?
A no i wiadomo że nie chce, przeciez cała moja nerwica się opierala na tym że walczyłem z tą iluzją choroby.
Tak jak wszystko rozumiałem do tej pory to tego nie jestem w stanie pojąć

-
eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
6 października 2018, o 22:54
Ehh jakby to bylo takie latwe z tym przyciaganiem to juz dawno mialabym apartament w NY i dom na Malediwach, ale to nie jest takie proste
To samo z kwestiami chorob, czy jak pomyslisz ze nie masz nerki to czy nie bedziesz jej miec ?
Przede wszystkim nerwica kiedy oswoisz sie z najwiekszymi lekami jak ja to mowie przewodnimi ( u mnie to byla schizofrenia ) to potem atakuje inne wartosci, ja tez stalam sie moment hipochondrykiem mimo ze ja nigdy nim nie bylam . Malo tego raz mialam mysl, zeby zrzucic z rak 9 tyg dziecko.... no tak wlasnie w nerwicy jest ja bym sie nie przejmowala trescia mysli w tym stanie, bo wiadmo z gory jakie beda, na pewno nie bedziez zbyt szczesliwy i Twoje mysli nie beda krazyc wokol pozytywnych zdarzen
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?
Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
-
grzeslaw
- Zarejestrowany Użytkownik
6 października 2018, o 23:29
takich myśli nie miałem, ale mnie również lęki potrafią podobnie wkręcać do tego stopnia że się kompletnie gubię
tak jak piszesz, nerwica znajduje sobie kolejny temat skoro już nie może wywołać stanu zagrożenia dzięki poprzedniemu, a ogranicza ją tylko wyobraźnia
od samego pragnienia nic się nie stanie, możesz pragnąć kogoś albo w coś uderzyć, ale to się nie stanie bez realnego czynu
choroby też nie przyciągniesz samym pragnieniem jak widać wyżej u eiviss1204 (apartament w NY

może kiedyś sie dorobisz

)
oczywiście teraz umysł ci może podpowiedzieć "a co jak zacznę ROBIĆ coś żeby specjalnie dostać raka?" i to też jest kolejna lękowa myśl bo to ty masz kontrolę nad swoimi czynami a nie lęk i myśli
także to co piszesz to kolejna lękowa myśl i nic więcej - nic nowego tylko bardziej przebiegłego ;p
współczuję i powodzenia