Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
DD, lęk i moje pytania
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Siema,
chyba miewałem takie coś. Stojąc raz i rozmawiając ze znajomymi, miałem wrażenie, że mój tułów się przekręca w lewo:) aż popatrzyłem w dół czy wszystko ok.
Inna sytuacja: siedząc w fotelu, poczułem że zapadam się na moment w ten fotel. Jeszcze jedna sytuacja: czasami miewałem wrażenie ze ziemia mi odjeżdża/obsuwa się spod jednej nogi razem z nogą. Też łapałem się na tym, że sprawdzałem czy aby nie stoję w rozkroku:)
Pozdro:D
chyba miewałem takie coś. Stojąc raz i rozmawiając ze znajomymi, miałem wrażenie, że mój tułów się przekręca w lewo:) aż popatrzyłem w dół czy wszystko ok.
Inna sytuacja: siedząc w fotelu, poczułem że zapadam się na moment w ten fotel. Jeszcze jedna sytuacja: czasami miewałem wrażenie ze ziemia mi odjeżdża/obsuwa się spod jednej nogi razem z nogą. Też łapałem się na tym, że sprawdzałem czy aby nie stoję w rozkroku:)
Pozdro:D
- Rosebud
to jest calkie normalne ja jak czasem sikam moze to i glupio brzmi i patrze w dol to mam wrazenie ze moje cialo sie przemieszcza i rusza a ja jestem poza nim
Nerwica rozpoznana od 1 roku i 9 miesięcy. Aktualny lek Asetra - oczekiwanie na działanie.
- b00s123
- Odważny i aktywny forumowicz
ale to wewnątrz swojej głowy słyszałeś czy gdzieś na zew , pomyśl logicznie co mogło dawać takie dźwięki np u mnie często w łazience rusza się wentylator kilka razy sie tym poryłem . A też byłem przekonany że to omamy itp .
"Wola psychiki daje wyniki"
-
Może masz rację, że przesadzam. Wydawało się, że dźwięki są na zewnątrz. Ale moim zdaniem to była halucynacja. Wyczytałam,że przy lękach występuje derealizacja, depersonalizacja i halucynacje i że to zaburzenie lękowe. Gdyby to była schizofrenia nie miałabym poczucia zmiany rzeczywistości, straciłabym nad nią kontrolę, a ja nie straciłam. Czuję się jak po narkotykach, ale czuje zmianę postrzegania rzeczywistości.
-
http://www.calmclinic.com/anxiety/not-schizophrenia
http://www.google.pl/search?q=anxiety+h ... &oq=&gs_l=
Halucynacje mogą wystąpić przy lękach, tak wynika z artykułów.
http://www.google.pl/search?q=anxiety+h ... &oq=&gs_l=
Halucynacje mogą wystąpić przy lękach, tak wynika z artykułów.
- Mr.DD
- Odważny i aktywny forumowicz
Od siebie mogę powiedzieć, że daawno temu jak miałem naprawdę DD na ostro i byłem tym masakrycznie przerażony to pamiętam jak leżałem w łóżku i słyszałem właśnie jak mama mnie woła: "Maciek, Maciek
" , ale to mi się raz zdarzyło i to są takie omamy hipnagogiczne a tak poza tym żadnych halucynacji i jakiś omamów to nie ma w tych stanach.

Cierpienie wymaga więcej odwagi niż śmierć.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
Niektórzy po zapadnięciu zmroku już nie potrafią uwierzyć w słońce. Brakuje im tej odrobiny cierpliwości, aby doczekać nadchodzącego poranka. Kiedy przebywasz w ciemnościach, spójrz w górę. Tam czeka na ciebie słońce.
-
- Gość
DD może trwać i rok, i dzień, i dwa dni, i miesiąc. Nie ma reguły. Tak samo z prześwitami rzeczywistości.
- nierealna
- Ex Moderator
tak jak Ola mówi.
nie ma reguły. jak odpowiednio do tego podejdziesz to minie w miesiąc. Jak nie, to może się ciągnąc miesiącami i latami
nie ma reguły. jak odpowiednio do tego podejdziesz to minie w miesiąc. Jak nie, to może się ciągnąc miesiącami i latami

Tyle razy narzekał na normalność i nudę w jego życiu.
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥
Teraz oddałby wszystko,żeby chociaż przez chwilę poczuć ten spokój w otaczającym go świecie.
akceptacja + porzucenie kontroli + nastawienie normalnościowe = SUKCES ! ♥