Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Mój natręt

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Nelia
Zarejestrowany Użytkownik

25 czerwca 2017, o 14:24

Moim nowym natrętem jest strach, że dostane silnego ataku paniki i lęku i żaden lek mi na to nie pomoze. W sensie, że okaże sie ze leki nie działają i tego nie pohamują. Jest mozliwe cos takiego? Ze ktos ma nerwice i nie dzialaja na niego zadne leki? Prosze pomozcie rozwiac watplwosci :)
http://www.zaburzeni.pl/konflikty-wewnetrzne-a-nerwice-przyczyny-czesc-2-t4071.html

Nie analizuj
Nie twórz katastroficznych wizji
Nie narzucaj sobie presji
Puszczaj kontrolę
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

25 czerwca 2017, o 15:10

Nie ma w tym natręcie niczego dziwnego :) pewnie miałaś już trochę ataków paniki i się ich obawiasz, przez co przerodziło się to w natręt. Jednak pamiętaj, że ataki paniki mają to do siebie, że tak na prawdę nic Ci nie zrobią, także spokojnie :)
Nie słyszałem jeszcze o takim przypadku, żeby na kogoś żadne leki nie działały. Czasem się zdarza, że niektóre SSRI komuś nie pomagają, a jak nie te to inne już robią robotę. Z doraźnych jest też grono osób, którym hydroksyzyna nie pomaga. No ale już benzo zawsze daje rade :)
Pozdro!
Dominik.O

25 czerwca 2017, o 15:32

Atak paniki zawsze mija,niezależnie od tego,czy bierzesz leki,czy nie..więc skuteczność leku nie ma tutaj większego znaczenia;)
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
zagubiona89

8 sierpnia 2017, o 22:54

Ataki paniki są tak wyczerpujące dla organizmu, że mogą trwać max kilkanaście minut. Tak mawiała moja terapeutka. Także możesz być spokojna ;)
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

8 sierpnia 2017, o 23:59

Jw. Typowy lęk przed lękiem :) Tak, to "normalne" i się zdarza :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
ODPOWIEDZ