Cześć.
Moim problemem są migreny z aurą wzrokowa. Teraz miała atak we czwartek i w Niedzielę .Mam po nich problem ze wzrokiem z równowaga, pamięcią i koncentracją przez ok tydzień czasu. Nie wiem na ile są to objawy migreny, a na ile leku i kręgosłupa, ponjewaz że strachu bardzo mnie spina. Nakręciłam się że dostanę od tego udaru... Boje się chodzić do pracy, wychodzić z domu. Nie wiem co robić byłam we Wrześniu po takim ataku na SOR, zrobili mi TK głowy bez kontrastu, wszystko ok, badania krwi ok. Teraz po tej migrenie zrobiłam we wtorek CRP też ok, byłam u lekarza rodzinnego, powiedział, że może się to utrzymywać do tygodnia takie objawy pomigrenowe. Czy ktoś miał podobnie?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Migrena lęk przed udarem
- zosialach
- Zarejestrowany Użytkownik
AgnieszkaM pisze: ↑20 stycznia 2023, o 10:16Cześć.
Moim problemem są migreny z aurą wzrokowa. Teraz miała atak we czwartek i w Niedzielę .Mam po nich problem ze wzrokiem z równowaga, pamięcią i koncentracją przez ok tydzień czasu. Nie wiem na ile są to objawy migreny, a na ile leku i kręgosłupa, ponjewaz że strachu bardzo mnie spina. Nakręciłam się że dostanę od tego udaru... Boje się chodzić do pracy, wychodzić z domu. Nie wiem co robić byłam we Wrześniu po takim ataku na SOR, zrobili mi TK głowy bez kontrastu, wszystko ok, badania krwi ok. Teraz po tej migrenie zrobiłam we wtorek CRP też ok, byłam u lekarza rodzinnego, powiedział, że może się to utrzymywać do tygodnia takie objawy pomigrenowe. Czy ktoś miał podobnie?
Hej, mam koleżankę, u której nerwica właśnie tak się objawia. Swojego czasu była wrakiem, bo bóle głowy miała okropne, jak to opisywala-tydzien wyjęty z życia jak ja chwyciło. Próbowała różnych rzeczy, wiem, że była też w sanatorium. Oczywiście pakiety badań robione, jeździła po Polsce do różnych specjalistów, ale finalnie w końcu ktoś postawił odpowiednią diagnozę i od któregoś z rzędu lekarza dostała jakieś tabletki, które w końcu jej pomogły, póki co na bóle nie narzeka.
-
Ech, skąd ja to znam... Migrena i chęć jej pokonania, przeszkadza nam ona w codziennej pracy, czynnościach, dramat. Sporo o tym wiem, mi pomogło:
Daj znać jak Ci pójdzie.
- Relaksacja: Techniki relaksacyjne, takie jak medytacja, joga lub oddechowanie przeponowe, mogą pomóc zmniejszyć napięcie i ból migreny. Sporo z tego typu technik można znaleźć tutaj: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... kpqihnlkLe
- Zmiana diety: Unikanie pokarmów, które mogą wywoływać migreny, takich jak alkohol, kofeina i produkty z tyraminą. Rezygnacja z nabiału i ograniczenie mięsa - jedynie dobrej jakości.
- Odpowiedni sen: Dbanie o odpowiednią ilość snu i regularność snu - 8h przynajmniej.
- Fizjoterapia: Fizjoterapia, takie jak masaż i fizykoterapia - delikatny masaż okolic szyi.

Pozdrawiam, A. Wrotycz
Zapraszam do siebie na stronę WWW, gdzie możecie chociażby przeczytać co nieco na temat spokoju ducha, relaksacji, samoświadomości czy lepszego poznania siebie. Jeżeli nie możesz znaleźć balansu w swoim życiu, sprawdź moją autorską Formułę Spokoju.
Zapraszam do siebie na stronę WWW, gdzie możecie chociażby przeczytać co nieco na temat spokoju ducha, relaksacji, samoświadomości czy lepszego poznania siebie. Jeżeli nie możesz znaleźć balansu w swoim życiu, sprawdź moją autorską Formułę Spokoju.
-
A czy miałaś migreny z aurą? Jak często miewałas ataki migreny. Ja boje się z domu wychodzić, boje się każdego kolejnego ataku, że znowu objawy neurologiczne będą mi się utrzymywać ok.tygodnia i że w końcu skończy się to udarem...wrotycz99 pisze: ↑21 stycznia 2023, o 15:12Ech, skąd ja to znam... Migrena i chęć jej pokonania, przeszkadza nam ona w codziennej pracy, czynnościach, dramat. Sporo o tym wiem, mi pomogło:
U mnie to bardzo ograniczyło migreny, nie pozbyłam ich się całkowicie, lecz są teraz znacznie rzadziej, co da się wytrzymać
- Relaksacja: Techniki relaksacyjne, takie jak medytacja, joga lub oddechowanie przeponowe, mogą pomóc zmniejszyć napięcie i ból migreny. Sporo z tego typu technik można znaleźć tutaj: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... kpqihnlkLe
- Zmiana diety: Unikanie pokarmów, które mogą wywoływać migreny, takich jak alkohol, kofeina i produkty z tyraminą. Rezygnacja z nabiału i ograniczenie mięsa - jedynie dobrej jakości.
- Odpowiedni sen: Dbanie o odpowiednią ilość snu i regularność snu - 8h przynajmniej.
- Fizjoterapia: Fizjoterapia, takie jak masaż i fizykoterapia - delikatny masaż okolic szyi.
Daj znać jak Ci pójdzie.
-
Jestem po wizycie u Neurologa. Badał mnie, wszystko w badaniu ok, a ja dalej mam uciski za okiem, zawroty głowy i problemy z wodzeniem. Mówiłam mu o tym, ale nie uznał tego za coś niepokojącego. Dał skierowanie na rezonans, ale mówi, że tylko po to żeby on widział na 100%, że nic innego się nie dzieje, żeby mieć pewność że to migreny, ale mówi że jest prawie żadne prawdopodobieństwo żeby to było coś innego, a ja dalej się boje, że dostanę udaru od tych objawów.