Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
15 września 2015, o 17:55
Nie masz depresji

Masz typowe objawy nerwicowe

Spokojnie, to tylko nerwica.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
-
betii
- Zarejestrowany Użytkownik
15 września 2015, o 18:05
To coś takiego z tyłu głowy jak coś robisz "nie ciesz sie"
-- 15 września 2015, o 18:04 --
Miło słyszeć typowe objawy nerwicowe.Niech ktoś mną normalnie porządnie potrzasnie bo tak będę stać w miejscu kolejne 10 lat.Czytam wszystko znam wszystko czasem się nawet wymadrzam a to dalej mi nic nie daje.Muszę to stwierdzić z przykrością.Potrzeba mi sięoodbić od dna.Somatyka objawy panika to mi się wydaje prostsze i z tym jakoś mi idzie ale depresja? Nie umiem nie wiem.Wiecie za ja na tym forum nie weszłam ani raz w dział o depresji bo się po prostu boję.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Jerry
15 września 2015, o 18:09
Heh, dokładnie

Jak patrzę na to co robiła ze mną (bo teraz już wiele mi nie robi

) nerwica to też miałem podobne wątpliwości. Jeszcze jak poczytałem, że w przewlekłych zaburzeniach depresyjnych i lękowych, na skutek silnego stresu zmniejsza się hipokamp to już byłem pewien, że ja to mam i na pewno trwały stres poczynił praktycznie nieodwracalne zmiany w mózgu. Nieustające wątpliwości, pytania i taki dziwny chochlik myślowy - nie ciesz się tak, na pewno przyjdzie lęk, to pewnie depresja, itd.
Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
-
Taci
15 września 2015, o 19:09
Betti ja placze ze strachu ze mam depresje wtedy dusi mnie w klatce nie wiemm co mam ze soba poczac. Rez mam odczucia jakbym miala depresje choc najlepiej sie czuje gdy cos robie bo wtedy nie mysle czy to depresja czy tez nie.
Widzisz Ty nie masz depresji bo Jerry Tobie napisal a mi nikt hehe
-
betii
15 września 2015, o 19:21
Tacia to ja Ci napiszę ze Ty też na 100 proc.jej nie masz.Dajmy sobie łapki bo mamy to samo.☺
-- 15 września 2015, o 19:21 --
No to tarcia może powiedzmy sobie ze mamy depresje.Jeżeli coś odpychamy to to ciśnie się jeszcze bardziej.Wiem wiem to mało wykonalne ale może tędy drogą.
Zmień nawyki myślowe, a odmienisz swój los!
Kiedy już nauczysz się kierować uczucia i myśli na właściwe tory, spokój ducha i fizyczne zdrowie na pewno przyjdą same.
"Pamiętaj, że mamy do czynienia jedynie z myślami, a myśli mogą zostać zmienione. Gdy zmieniamy nasze myślenie, zmieniamy naszą rzeczywistość". Louise L. Hay
-
Taci
15 września 2015, o 19:21
Mam nadzieje bo jak bede miala to sie zalamie. Do gory glowa kochana!
-
Jerry
15 września 2015, o 19:57
Ty nie masz tego odpychać bo to działa na przekór Twojej woli. Ty masz to zaakceptować.
-
Taci
15 września 2015, o 20:01
Jerry nawet jak czujemy sie jak depresyjne osoby to mamy to akceptowac jak my ze strachu placzemy i o maly wlos wymiotujemy.
Nieraz zastanawialam sie czy osoba chora na depresje tez tak to przezywa analizuje itd . . Pytam Ciebie bo jestes doswiadczony xd
-
Jerry
15 września 2015, o 20:21
Z depresją wielkiego doświadczenia nie mam bo przechodziłem jej lekką formę dość nieświadomie po odstawieniu snri i to był zwyczajny dół i niechęć do działania. To co opisujesz ma znamiona zaburzeń lękowych, które poznałem dogłębnie i które przynoszą także objawy depresji plus milion innych objawów i wkrętów: )
-
Wojciech
- Odburzony Wolontariusz Forum
15 września 2015, o 20:49
Na twoim miejscu wolalbym miec depresje niz takie nerwicowe wkolo analizowanie jakie ty masz, nie znudzila ci sie jeszcze ta depresja?
Kolega Jerry wyzej napisal wyraznie, ze nerwica niesie za soba takze objawy depresjii i to ze ktos majac nerwice czuje sie depresyjnie to do jasnej ciasnej nie jest nic dziwnego
depresja-w-nerwicy-t5290.html
-
Jerry
15 września 2015, o 21:06
Niezłe jest Tacia, że od pół roku pytasz o to samo

-
Taci
15 września 2015, o 21:10
O kuzwa powaznie Jerry? Boze jaka ja jestem wkrecona w ten mechanizm nerwicowy omg...
-
Victor
- Administrator
15 września 2015, o 21:13
Mnie zastanawia co bys zrobila gdyby ktos ci powiedzial, ma Pani depresje?
W zasadzie miedzy depresją typu lekowego a nerwica, jezeli chodzi o kwestie dzialania, kwestie podejscia do natrectw i calosci zaburzenia nie rozni sie to za wiele, a w sumie to nie rozni sie wcale.
Nie bardzo wiem dlatego po co w zasadzie masz sie tej depresji bac?
Moze sobie powiedz, mam depresje ale z niej wyjde bo depresja to takze zaburzenie.
-
Taci
15 września 2015, o 21:44
Victor no załamałabym się, moje życie by się skończyło.
Dla mnie depresja kojarzy się z wegetacją, pustką i obojętnoscią ze szarością dnia.
I teraz mi tak napisałeś, ze mam sobie mówić, ze mam depresje, która tylko jest zaburzeniem i mam wkrętkę, ze ją mam bo mój guru number 1 tak napisał ech....