Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
Mery2Sery
- Zarejestrowany Użytkownik
14 marca 2017, o 09:14
Hej
Od 10 lat mam derealizację, 8 lat temu poznałam faceta i 2 lata temu wzięliśmy ślub. W zeszłym roku dowiedziałam się, że mam derealizację i nie powinno podejmować się takich decyzji życiowych zanim się z tego nie wyjdzie. Tyle, że ja wtedy nawet nie wiedziałam, że coś mi jest. 10 lat temu faktycznie zauważyłam niefajne zmiany ale jako, że to nie ustępowało to przyzwyczaiłam się do życia z tym. Taki stan jest dla mnie normalny, nie pamiętam już jak to było kiedyś, jak to jest mieć normalne uczucia. Jest to trochę dołujące

Tyle, że ja Męża naprawdę mocno kocham, nie umiałabym bez Niego żyć.
A Wy wiązaliście się z kimś podczas DD?
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać moja miłość do Męża kiedy już wyjdę z derealizacji

-
zlekniona
- Odważny i aktywny forumowicz
14 marca 2017, o 09:45
Mery2Sery, szczerze mówiąc to nie widzę problemu, aby wiązać się z kimś będąc w DD. Przecież DD "tylko" odcina delikatnie od emocji, jednak nie zaburza ani logicznego myślenia, ani żadnych przekonań. Jeśli czujesz, że kochasz swojego męża i jesteś tego pewna, jeśli nie masz wątpliwości, że dobrze zrobiłaś, to na prawdę nie ma powodu do obaw. Moim zdaniem nie powinnaś także stwarzać sobie sama problemów

myślę, że tak zejdzie Ci DD, to co najwyżej możesz pokochać go jeszcze bardziej

Matką wolności jest dyscyplina - Leonardo Da Vinci
-
Mery2Sery
- Zarejestrowany Użytkownik
14 marca 2017, o 12:08
Dzięki

czytałam wczoraj tutaj jakiś post, że podczas dd to głupota się z kimś wiązać :/ i chyba faktycznie się nakręciłam