Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Leki, większe dd i brak motywacji

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
p.karnia1
Zarejestrowany Użytkownik

4 marca 2017, o 18:42

Cześć, czy to normalne żeby leki antydepresanty zwiekszaly odrealnienie? Lęki znikły ale co z tego skoro chodzę teraz taki otępiały a otępienie potęguje odrealnienie. Kurde normalnie brak chęci i motywacji do czego kolwiek. Nie chce mi się wstawać, nie chce mi się wychodzić z domu nawet sama rozmowa przychodzi niechętnie.. Leki tak mają działać? Mają poprostu mulić żeby człowiek nie miał sily nawet myśleć o lękach? Dodam że lecze się trittico. Dwa miesiące, pierwszy miesiąc na dawce 50, aż doszlem do dawki 150 którą biorę 5 dzień. Może ten lek tak ma? Mam jeszcze takie pytanie odnośnie samego zaburzenia derealizacji, otóż mój Lekarz powiedział mi tak że o samej derealizacji nauka nie wie jeszcze bardzo dużo, ale że są pewne dane które wskazują na powiązanie derealizacji z uzależnieniem nawet w okresie abstynencji. Czytał ktoś coś o tym? bo nie mogę osobiście nic na ten temat znaleźć. Pozdrawiam wszystkich
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
1987
Odważny i aktywny forumowicz

4 marca 2017, o 22:23

p.karnia1 pisze:Cześć, czy to normalne żeby leki antydepresanty zwiekszaly odrealnienie? Lęki znikły ale co z tego skoro chodzę teraz taki otępiały a otępienie potęguje odrealnienie. Kurde normalnie brak chęci i motywacji do czego kolwiek. Nie chce mi się wstawać, nie chce mi się wychodzić z domu nawet sama rozmowa przychodzi niechętnie.. Leki tak mają działać? Mają poprostu mulić żeby człowiek nie miał sily nawet myśleć o lękach? Dodam że lecze się trittico. Dwa miesiące, pierwszy miesiąc na dawce 50, aż doszlem do dawki 150 którą biorę 5 dzień. Może ten lek tak ma? Mam jeszcze takie pytanie odnośnie samego zaburzenia derealizacji, otóż mój Lekarz powiedział mi tak że o samej derealizacji nauka nie wie jeszcze bardzo dużo, ale że są pewne dane które wskazują na powiązanie derealizacji z uzależnieniem nawet w okresie abstynencji. Czytał ktoś coś o tym? bo nie mogę osobiście nic na ten temat znaleźć. Pozdrawiam wszystkich
Tak to możliwe, u mnie tak było i zadawałem to samo pytanie co Ty. Leki zobojętniają. W skrócie znieczulica na wszystko. Dokładnie tak jak mówisz mają sprawić żebyś nie myślał o lękach bo są Ci wtedy obojętnie, ale jednocześnie wszystko do o koła też. Niestety dwie strony medalu. To że nauka wie jeszcze bardzo mało na jakiś temat to taka trochę odpowiedź na zalepienie dziury bo o wszystkim możemy tak powiedzieć. O układzie immunologicznym też mało wiemy. O Derealizacji wiedza jest wystarczająca żeby z niej wyjść.
ODPOWIEDZ