Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lek przed depresja , schizofrenia, i innymi chorobami psychicznymi jak sobie radzić ?!

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Aleksandra188
Zarejestrowany Użytkownik

1 maja 2017, o 16:39

Czy ktoś tu jest z lekiem o choroby psychiczne ? Boję się że nagle stracę świadomość , że popadne w schizofrenie, depresję , kiedy usłyszę coś na temat schizofrenii albo innych chorobach to odrazu lek i aż ciarki mnie przechodzą :( kolejny objaw to kolejne obawy ze to może nie nerwica :( jak mam myśli mordercze to zaraz lek ze zaraz coś zrobię komuś :( jak sobie z tym radzicie ?
Awatar użytkownika
GaunterODim
Hardcorowy "Ryzykant" Forum

1 maja 2017, o 22:48

Cześć!
Samo to że wypowiadasz się o tym w ten sposób, świadczy o tym że masz jedynie zaburzenia lękowe a nie inne paskudztwo.
Opisywana przez Ciebie przypadłość jest czymś jak najbardziej normalnym w nerwicy. Jest to bardzo często spotykane. Twój umysł podsuwa ci myśli i obawy, których najbardziej się boisz. Musisz być wobec tego stanowcza - Mam nerwicę i już! Najlepiej staraj się omijać szerokim łukiem tematy chorób psychicznych, bo tym jedynie zwiększysz swoje problemy. Nie możesz także nadawać wartości tym myślą, rozwodzić się nad nimi. Musisz po prostu pozwolić im być, to bardzo ważne :))
Możesz także spróbować metody odwracania od tego uwagi, jeżeli Twój umysł podsunie Ci myśl o jakiejś chorobie, przeskocz myśleniem na coś innego, np. co zrobisz jutro na obiad.
Zapoznaj się także z materiałami DivoVic na youtube, ponieważ mają tam oni kilka filmików na temat myśli lękowych. Na pewno wyniesiesz stamtąd coś wartościowego.
Pamiętam, nerwica to nie choroba!
Pozdro!
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

1 maja 2017, o 22:50

GaunterODim pisze:
1 maja 2017, o 22:48
Cześć!
Samo to że wypowiadasz się o tym w ten sposób, świadczy o tym że masz jedynie zaburzenia lękowe a nie inne paskudztwo.
Opisywana przez Ciebie przypadłość jest czymś jak najbardziej normalnym w nerwicy. Jest to bardzo często spotykane. Twój umysł podsuwa ci myśli i obawy, których najbardziej się boisz. Musisz być wobec tego stanowcza - Mam nerwicę i już! Najlepiej staraj się omijać szerokim łukiem tematy chorób psychicznych, bo tym jedynie zwiększysz swoje problemy. Nie możesz także nadawać wartości tym myślą, rozwodzić się nad nimi. Musisz po prostu pozwolić im być, to bardzo ważne :))
Możesz także spróbować metody odwracania od tego uwagi, jeżeli Twój umysł podsunie Ci myśl o jakiejś chorobie, przeskocz myśleniem na coś innego, np. co zrobisz jutro na obiad.
Zapoznaj się także z materiałami DivoVic na youtube, ponieważ mają tam oni kilka filmików na temat myśli lękowych. Na pewno wyniesiesz stamtąd coś wartościowego.
Pamiętam, nerwica to nie choroba!
Pozdro!
Sluchaj Kuby :) Swiete slowa :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Aleksandra188
Zarejestrowany Użytkownik

2 maja 2017, o 00:17

Dziękuję za odpowiedź :) tak wiem o nagraniach :) wpadłam na nie pierwszy raz ponad miesiąc temu , zanim trafiłam na to forum , bardzo mi pomogli , codziennie ich słucham , ale jednak jak lek przychodzi to już koniec , myślę tylko o tym :/
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

2 maja 2017, o 08:06

Aleksandra188 pisze:
2 maja 2017, o 00:17
Dziękuję za odpowiedź :) tak wiem o nagraniach :) wpadłam na nie pierwszy raz ponad miesiąc temu , zanim trafiłam na to forum , bardzo mi pomogli , codziennie ich słucham , ale jednak jak lek przychodzi to już koniec , myślę tylko o tym :/
W nerwicy lękowe myśli to już nawyk, trzeba czasu, żeby całkowicie się tego pozbyć:) Podejdz do swoich obaw z akceptacją i cierpliwością, ugłaskaj je troszkę. Wszystko będzie dobrze :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
ODPOWIEDZ