Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
lek przd schizofrenią
-
- Administrator
W tym temacie do ktorego podalem ci wyzej linka i ciasteczko takze, jest to napisane i rowniez to kto to powiedzial.
I nie ma w tym nic dziwnego, bo na schizofrenie nie choruja osoby ktore maja rozwinieta nadmierna kontrole sytuacji, otoczenia i siebie, bo jest to przeciwne wobec zachowan schizofrenika i ogolnie calosci tej choroby.
I nie ma w tym nic dziwnego, bo na schizofrenie nie choruja osoby ktore maja rozwinieta nadmierna kontrole sytuacji, otoczenia i siebie, bo jest to przeciwne wobec zachowan schizofrenika i ogolnie calosci tej choroby.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Vic jak zawsze z grubej rury to tym bardziej to uswiadcza osoby z nerwica maja nadmierna kontrole sa przesiaknieci analizami . Cis ta moja urojona schiza dzis oslabla zbombardowana faktami . 

DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
- anita
- Odważny i aktywny forumowicz
Problemem tylko jest w sumie stwierdzeni jakie mysli sa w nerwicy a jakie w schizofreni, bo z tego co niestety kiedys czytalam to schizofrenicy maja takze natretne mysli i to takiej samej tresci jak ludzie z nerwicami.
Do dzis tego nie rozumiem jak to w koncu jest.
Do dzis tego nie rozumiem jak to w koncu jest.
-
- Gość
A no tak, że schizofrenicy wierzą w to w co myślą a po drugie oni działają czynami, nie myślami. Ty masz myśl w którą nie wierzysz, natrętną... powoduje ona u Ciebie dyskomfort i lęk jest czysto nerwicowa.
-
- Gość
Po prostu działa to na zasadzie "Pewnie mnie w domu trują" schizofrenik w to wierzy, ma ku temu podstawy, przestaje jeść jest nieufny. Osoba z nerwicą wie że to tylko myśli i że nie jest to prawdą. Jeżeli ktoś się naczyta o objawach schizofrenii przypuśćmy że choremu wydaję się że ktoś go śledzi, to nerwicowiec również będzie miał taką myśl, będzie sie odwracał i patrzył czy ktoś za nim nie idzie itd. Tyle że schizofrenik w to wierzy, mówi o tym głośno że jest śledzony, osoba w nerwicy tego nie robi, wie że to ściema i natręt ALE wkręca sobie schizofrenie bo przecież "mam tak samo, myśle jak oni" mimo ze to nie prawda i przepaść między myśleniem schizofrenika a osoby zaburzonej emocjonalnie jest bardzo duża. To w ogóle nie ta kategoria.
-
- Administrator
Już kiedyś pisałem, że to nie po myślach ani objawach np odrealnienia diagnozuje się schizofrenię (oprócz urojen i omamów).
I tu własnie można zaraz będzie zobaczyć róznice między nerwicą a schizofrenią.
Rózni je charakter LĘKU, charakter obaw.
A mianowicie osoba z nerwicą i natrętami zaczyna się bać, ale bać tego, ze zwariowała, zwariuje, zaczyna szukać, czytać, łazic do psychiatry, panikowac z tego powodu, dostawać ataków paniki, pisać posty, nakręcać się, zyć tym, i do tego co najwazniejsze WIE, ZE MYŚLI TE SĄ W JEJ GŁOWIE.
W schizofrenii myśli natrętne dla osoby chorej pochodzą skąd indziej, zwykle z jakiś paranormalnych zjawisk, czyli np. ze statku kosmicznego. Schizofrenik nie szuka, nie panikuję, nie lata po psychiatrach, a jak już się boi to tego, co ma urojone bo TOTALNIE W TO WIERZY.
Jak ma mysli, ze np. ich ktoś śledzi i natrectwa takie, to on boi się śledzenia, zamyka się w domu, wychodzi po nocach żeby nie zostać rozpoznanym itp.
On nie powie - wiem, ze to bezsensu (chyba, zę się leczy i stan psychotyczny się unormował).
To jest bardzo znacząca różnica, w ogóle nie do porównania nawet.
I tu własnie można zaraz będzie zobaczyć róznice między nerwicą a schizofrenią.
Rózni je charakter LĘKU, charakter obaw.
A mianowicie osoba z nerwicą i natrętami zaczyna się bać, ale bać tego, ze zwariowała, zwariuje, zaczyna szukać, czytać, łazic do psychiatry, panikowac z tego powodu, dostawać ataków paniki, pisać posty, nakręcać się, zyć tym, i do tego co najwazniejsze WIE, ZE MYŚLI TE SĄ W JEJ GŁOWIE.
W schizofrenii myśli natrętne dla osoby chorej pochodzą skąd indziej, zwykle z jakiś paranormalnych zjawisk, czyli np. ze statku kosmicznego. Schizofrenik nie szuka, nie panikuję, nie lata po psychiatrach, a jak już się boi to tego, co ma urojone bo TOTALNIE W TO WIERZY.
Jak ma mysli, ze np. ich ktoś śledzi i natrectwa takie, to on boi się śledzenia, zamyka się w domu, wychodzi po nocach żeby nie zostać rozpoznanym itp.
On nie powie - wiem, ze to bezsensu (chyba, zę się leczy i stan psychotyczny się unormował).
To jest bardzo znacząca różnica, w ogóle nie do porównania nawet.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
- dankan
Nie da sie od razu nie reagowac lękiem, top przychodzi stary z czasem, im bardziej akceptujesz ze masz zaburzenie, im bardziej ignorujesz i traktujesz te mysli jak wielkie zero, tym mniej reagujesz lękiem, az przestajesz.
I to juz moge powiedziec po sobie ze to tak dziala wlasnie
I to juz moge powiedziec po sobie ze to tak dziala wlasnie
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014
spis-tresci-autorami-t4728.html
- dankan
Wszystko przed toba 

Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Najgorsze SA myśli w restauracjach i galeriach ze o mnie mówią i się patrzą masakra
-- 30 maja 2015, o 19:56 --
Jak sobie tym radzić
Pojęcie piwo czy raczej nie Pic
-- 30 maja 2015, o 19:59 --
Jak sobie tym radzić
-- 30 maja 2015, o 19:56 --
Jak sobie tym radzić
-- 30 maja 2015, o 19:59 --
Jak sobie tym radzić