Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Laserowa korekcja wzroku

Pogaduchy, w dwóch słowach - DOWOLNY TEMAT:)
ODPOWIEDZ
watak
Zarejestrowany Użytkownik

10 lutego 2025, o 11:40

Zastanawiam się nad laserową korekcją wzroku, ale nie wiem, którą metodę wybrać – Femtolasik, Vlasik czy PTK. Czy ktoś z was miał taki zabieg i może coś doradzić? Zależy mi na jak najmniejszym czasie rekonwalescencji i jak najlepszym efekcie. Na co zwrócić uwagę przy wyborze?
zelie
Zarejestrowany Użytkownik

10 lutego 2025, o 12:51

Miałem podobny dylemat i sporo czytałem na ten temat. Generalnie Femtolasik jest jedną z nowocześniejszych metod i zapewnia szybki powrót do normalnego funkcjonowania, ale wszystko zależy od wady wzroku i budowy oka. Vlasik jest mniej popularny, ale w niektórych przypadkach się sprawdza, a PTK stosuje się głównie w specyficznych sytuacjach. Najlepiej skonsultować się ze specjalistą, bo każda metoda ma swoje plusy i minusy. Warto zajrzeć tutaj, jest sporo informacji o poszczególnych metodach i na czym polegają: https://voigtklinikaoka.pl/laserowa-korekcja-wzroku/. Lepiej nie kierować się tylko opiniami z internetu, bo każde oko jest inne.
ODPOWIEDZ