Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lampa do salonu
-
- Nowy Użytkownik
Kupiłem nową komodę do salonu i teraz chcę dokupić do niej lampę stołową. Problem w tym, że nie mam pojęcia, jaka wysokość będzie najlepsza. Czy są jakieś zasady, żeby to dobrze wyglądało? Nie chcę, żeby lampa była za mała i ginęła na tle mebla, ale też nie chcę, żeby była wyższa niż telewizor, który stoi obok. Może ktoś się zna i podpowie?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Z wysokością to najlepiej, żeby lampa nie była wyższa niż połowa wysokości komody, bo inaczej może wyglądać trochę dziwnie. Fajnie też, jak klosz znajduje się mniej więcej na wysokości oczu, kiedy siedzisz na kanapie – wtedy światło nie razi. Warto też zwrócić uwagę na proporcje, bo jak masz masywną komodę, to lampa powinna być trochę większa, a jak delikatną, to lepiej coś subtelniejszego. No i jak chcesz coś klimatycznego, to może spodoba ci się styl boho, bo te lampy mają super ciepłe światło i ładnie wyglądają na drewnie. Tu masz fajny artykuł z różnymi opcjami: https://cosestetycznego.com/lampy-stolo ... o-wnetrza/