Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Myśl ktora spawia lęk

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Prew
Zarejestrowany Użytkownik

13 października 2015, o 09:34

Hej:) jak oswoic myśl ktorej sie b, boje (mam lęk przed snem, ze nie usne ) kak tylko przychodzi noc to juz muyśle , czy znow bede sie męczyc co chwile wybudzac - bardzo sie teho boje i nie wiem jak olac:( przeraza mnie to:(
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

13 października 2015, o 09:37

jest to mysl natretna musisz z nia postapic jak z kazda inna! moze jakas relaksacja przed snem?
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
Prew

13 października 2015, o 09:39

Nic nie daje:/ z szultzemnstaram sie wyluzowac ale jestem na maxa spieta:( co podkutkuje zeby ja splawic:(?
Awatar użytkownika
martusia1979
Odburzony i pomocny użytkownik

13 października 2015, o 09:43

nie za bardzo sie na tym znam bo ze snem nie mam problemow ,a moze jakies leki nasenne ziolowe spruboj....az ta mysl odejdzie jak zobaczy , ze nie ma na czym sie wspierac....
strach-przed-smiercia-szalenstwem-i-utrata-kontroli-t427.html
ITI

13 października 2015, o 09:54

Nie wchodź w te myśl ,obserwuj ją ,stosuj na nią niereaktywność czyli nie traktowanie jej na poważnie a jednocześnie przyzwalaj ,wiem że ciężko jak już masz natręta ,ale świadomością możesz sporo zrobić.Stosuj metode jak na każda myśl natrętną ,posłuchaj Divovika o myślach natrętnych .Takie myśli trzeba olać a nie w nie wchodzić bo tak tylko nakręcasz te myśl i siebie i nie zaśniesz bo jak jesteś w lęku to będziesz czuwał ,a po co?
Być sobą znaczy wierzyć w siebie być prawdziwym.
Życie zaczyna się tam gdzie kończy sie strach.
Uwaga niesie energię.
ZAPAMIĘTAJ: 'Im więcej naciskamy tym większy jest opór'
Pamiętaj :co ludzie myślą nie jest ważne.
Zapamiętaj:Nie jesteś tylko emocjami.
Pamiętaj:Miej DYSTANS !
UmysłRegenerujeSięGdyPrzestajeszSięBać
CiemneStronySłużąDoPrzykryciaJasnychStronŻycia!
JeśliTraciszPieniądzeMałoTracisz,JeśliTraciszZdrowieDużoTracisz,JeśliTraciszSpokójWszystkoTracisz
Im szybciej zaakceptujesz scenariusz w głowie na który się nie zgadzasz,tym szybciej zmieni się Twój stan emocjonalny na lepszy !
Nerwica to stan umysłu który chce nam powiedzieć że :jestescie katami dla siebie zmieńcie się to wam odpuszcze!
Prew

13 października 2015, o 09:59

Wlasnie jak z innymo myslami sobie raze tak z ta/ mam masakre:/ bo wiem ze jak sie nie wyspie bede rozdrazzniona senna nieprzytomna:(( dlatego ak sie boje braku snu;( ale bede oczywiscie probowac ja osmieszac:(

-- 13 października 2015, o 09:59 --
Wlasnie jak z innymo myslami sobie raze tak z ta/ mam masakre:/ bo wiem ze jak sie nie wyspie bede rozdrazzniona senna nieprzytomna:(( dlatego ak sie boje braku snu;( ale bede oczywiscie probowac ja osmieszac:(
Green

13 października 2015, o 12:52

Postaraj się nie koncentrować na tej myśli, jeśli nie wyśpisz się raz czy dwa, to najwyżej będziesz rozdrażniona. Organizm i tak upomni się o odpowiednią dawkę snu. Im więcej myślisz o tym, że nie zaśniesz tym później zasypiasz i tak w kółko. Pomyśl sobie, o czymś miłym przed snem, albo spróbuj technik relaksacyjnych. Od siebie dodam jeszcze tyle, że mi w zasypianiu swego czasu pomagały takie ziołowe tabletki z labofarmu.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ