Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Myśl która dręczy

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
Hanys94
Zarejestrowany Użytkownik

8 listopada 2022, o 19:35

Witam wszystkich na forum.W sumie nie wiem od czego zaczac bo ja juz nie mam pojecia czy mam nerwice czy jednak cos innego.Wszystko zaczelo sie w 2016 r w pewna noc nie potrafilem zasnac a ja nigdy nie mialem problemow z spaniem,wystarczylo ze wyobrazilem sobie jakas fajna,przyjemna mysl i odrazu zasnalem natomiast tej nocy moja glowa zaczela powtarzac ta sama mysl ponownie i ponownie i nie potafilem wyjsc z tej petli i przestraszylem sie i od tego czasu juz nie potrafie tak dobrze i latwo zasnac.Bylem nerwowy,wszystko mnie draznilo,do teto doszly typowe mysli w stylu ze krzywdze swoje najblizsze osoby itd.Objawy po jakichs 2-3 miesiacach dzieki wsparciu glownie mojej mamy ustapily. Zdarzaly sie rozne epizody z tymi myslami ale zawsze odchodzily jakos.Niestety w tym roku znowu mnie dopadly,teraz jestem za granica kompletnie sam i zostaly mi 5 tyg do zjazdu.Mysli o zabojstwie najbliszych czy pedofilstwu mozna powiedziec ze juz mam za soba bo potrafilem sie do nich zdynstansowac ale przyszly inne jak liczenie w myslach czy powtarzanie tego samego imienia czy myslenie o mruganiu i najgorsza to w sumie nie wiem jak to ujac,sprobuje najprosciej jak sie da.A wiec przykladowo gadam sobie z kim lub zaczynam sobie o czyms myslec a tu nagle bach mysl nawet nie wiem o czym,taka ktora wmawia mi zeby na niej sie skupic i nie wiem no nie odczuwam leku ale taki niepokoj i smutek ze to we mnie siedzi,ze nie potrafie z kims gadac i jednoczesnie nie myslec o mysli ktora chce zebym sie na niej skupil.I to nie wazne czy gram w pilke,biegam albo pracuje ta mysl mnie ciagle nachodzi a jak staram sie ja ignorowac i jak pomysle sobie o czyms fajnym to ona zaraz wraca.W skrocie taka mysla o niczym a smuci mnie bo boje sie ze tak juz zawsze bedzie moje zycie wygladalo,ze ta mysl bedzie ze mna caly czas ze bede sie kochac,bede uprawial hobby,bede ogladal filmy a ta mysl bedzie mi utrudniala skupienie i po prostu wssystko obrzydzala.Nawet piszac ten post ta mysl stara mi sie przeszkadzac. Natrafilem na to forum,przeczytalem artykuly jak dzialaja natretne mysli i dzieki tym informacjom lek zmniejszyl sie ale niepokoj,smutek,przygnebienie zostalo, mysl probuje ignorowac ale jest ciezko bo ona mi sama tak wchodzi.Mozliwe ze moj post jest troszke chatoczny za co przepraszam.
kaczy07
Zarejestrowany Użytkownik

8 listopada 2022, o 20:44

Egzysta Witam jak ludzie czujecie się po tym leku biorę 7 tydz i nie widzę rezultatów. Po jakim czasie jest lepsze samopoczucie żeby funkcjonować. Chciałbym zaznaczyć że jestem na terapii 3 sesjie aby nie sesję to było by ciężko leki słabą pomagają
ODPOWIEDZ