Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Ktoś sobie to wkręcał?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natka
Zarejestrowany Użytkownik

2 września 2016, o 22:38

Hej!
Od pewnego czasu boję się SM. Wykonałam rezonans głowy, i Pani która go robiła powiedziała ze mogę odetchnąć bo nie widzi tam żadnych zmian. Wynik w poniedzialek.
Ale dowiedzialam sie, ze ta choroba tez moze byc w kregoslupie. I boje sie, ze u mnie moze tam sie miescic.
Jakie objawy mam?
Przede wszystkim w jednej nodze czuje caly czas mrowienie, czasami czuje jakbym jej nie czuła :D, przeszkadza mi to w chodzeniu bo ciagle jakby mi cos tam przeplywalo
Bol glowy i oczu
Dretwienie nog
Pogorszone widzenie
Uczucie jakbym plywala na lodce
Szumy w uszach
Czy ktos mial podobnie jak ja z tą nogą? I to tylko w jednej. Czesto tez czuje jakbym miala skostniale dlonie.
Kiedy czujesz się wypalony, pamiętaj, że feniks odradza się z popiołów
Irka101

2 września 2016, o 23:19

miałam podobne objawy może nie tylko w jednej nodze ale w dwóch.Tak bardzo utrudniało mi to życie ,bo po dwuch latach zaczeło to zanikać teraz czuję sie lepiej ąle niechce przechwalać boję sie nawrotu.Wie ze umysł działa na nasze zdrowie dlatego myślę pozytywniej i nie nakręcam się.Postaraj się niemyśleć o rużnych chorobach bo to napewno niepoprawi twojego samopoczucia.Wiem może teraz łatwiej mi to oceniać,ale wtedy niebyło tak kolorowo bałam się ze wylonduję na wuzku indwalickim.Z nerwicą walczę już naprawdo długo ,na jakiś czas ucicha a wtedy powraca z innymi objawami .Dlatego cieszę się każdym lepszym dniem i tobie też życze zdrowia.
Awatar użytkownika
Joannaw27
Odburzony i pomocny użytkownik

2 września 2016, o 23:42

Tak też miałam i z nogą i z ręką i co nie tylko,masz nerwice a nie żadne SM.
COCO JUMBO I DO PRZODU
era49
Odważny i aktywny forumowicz

3 września 2016, o 07:51

U mnie drętwiało i mrowiło całe ciało i szumach w uszach to nawet nie wspominam.
Jesli nie będziesz tego ajceptowac to objawy nie minął.
Awatar użytkownika
Natka

3 września 2016, o 09:52

Ja mialam przez pewien czas też kłucie w odbycie, i oczywiście wyczytałam że w SM występuje... A robilyscie rezonans? Bo mnie to zaatakowało z nienacka, potem odpuściło i teraz znów wrociło. A problemy ze wzrokiem mam takie, że jak mrugam to czasami widzę niewyraźnie, a jak mrugnę parę razy to normalnie. I to uczucie skostniałych dłoni i stóp... Chyba tylko ja mam takie uczucie. Cały czas sprawdzam czy mam czucie w tych kończynach.
Awatar użytkownika
Joannaw27

3 września 2016, o 12:51

No to sprawdzaj,w ten sposób skupiasz się cały czas na objawach,i nie wyjdziesz z tego jak będziesz tak robic.
COCO JUMBO I DO PRZODU
Awatar użytkownika
Natka

3 września 2016, o 13:15

Ale macie też skostniałe ręce jak np siedzicie przy komputerze?

-- 3 września 2016, o 13:15 --
I ta słabość w rękach... Ledwo kołdrą machnę i już mnie bolą ręce.
Diana

4 września 2016, o 09:28

Kurcze przy nericy to chyba kazdy przechodzi przez etap SM. ja mialam wszystkie objawy, mialam rezonanse + pobieranie plynu mog-rdz. Nic nie wykryto. Ale nadal mi to tkwi w glowie przez glupie sugestie lekarzy... Zyjcie ludzie, nauczcie sie zyc z objawami a znikna badz beda robily sie slabsze. Ja tu spamowalam non stop z objawami. I co po roku czasu jakby cos mialo byc to juz by bylo ??? Nie prawdaz? Wiec starajcie sie zaakceptowac, olewac nie mowie nie myslec, bo ciezko ten nawyk z czasem sie wyrabia, ale troche czasu to zajmuje niestety . Ale da sie ta cholere pokonac :) Glowa do gory , ja nadal walcze i mam nadzieje,ze wygram. Zaczelam sie juz usmiechac i nawet smiac wiec jest lepiej - zobaczymy dalej :)
Awatar użytkownika
Natka

4 września 2016, o 11:48

Diana a miałaś rezonans głowy czy też kręgosłupa? Bo ja miałam głowy a wkrecam sobie ze nie przebadalam kręgosłupa...
Awatar użytkownika
Joannaw27

5 września 2016, o 22:14

Diana pisze:Kurcze przy nericy to chyba kazdy przechodzi przez etap SM. ja mialam wszystkie objawy, mialam rezonanse + pobieranie plynu mog-rdz. Nic nie wykryto. Ale nadal mi to tkwi w glowie przez glupie sugestie lekarzy... Zyjcie ludzie, nauczcie sie zyc z objawami a znikna badz beda robily sie slabsze. Ja tu spamowalam non stop z objawami. I co po roku czasu jakby cos mialo byc to juz by bylo ??? Nie prawdaz? Wiec starajcie sie zaakceptowac, olewac nie mowie nie myslec, bo ciezko ten nawyk z czasem sie wyrabia, ale troche czasu to zajmuje niestety . Ale da sie ta cholere pokonac :) Glowa do gory , ja nadal walcze i mam nadzieje,ze wygram. Zaczelam sie juz usmiechac i nawet smiac wiec jest lepiej - zobaczymy dalej :)

Zgadzam sie z kolezanka
COCO JUMBO I DO PRZODU
Euzebiusz
Zbanowany

5 września 2016, o 22:57

Mnie nikt nie przebije. 1,5 roku temu pogodziłem się ze świadomością, że jestem chory na SM. Dopiero jak zrobiłem eeg, tk głowy i dwa rezonanse, a potem poszedłem do neurologa, który wyśmiał moja diagnozę zrozumiałem na co tak naprawdę choruję.
"These bones may be broken, but the spirit can't die"
Diana

8 września 2016, o 22:59

Ja mialam rezonans tylko glowy. No i badanie plynu mozg- rdz. Ale kazdy neurolog po badaniu jest w stanie stwierdzic SM. To nie jest niewidzialna choroba. Owszem ja nadal mam problem zeby sie oswoic ,ze jest ok i wiele innych chorob sobie wkrecam. Ale przyjdzie dzien,ze bedzie tylko lepiej. Chociaz jest kupa momentow watpliwosci... Wrecz poddania sie. trzeba nauczyc sie oswoic z mysla,ze jest ok to `tylko` nerwica, nic sie nie dzieje ...
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

9 września 2016, o 10:57

Zasada numer jeden- nie diagnozujemy się sami. A już na pewno nie mając lęki przed chorobą i wierząc w nią. Objawy, które opisujesz Natuth nie są dziwne w nerwicy. Ja miałam szczególnie w nocy np. utrate czucia w kończynach. Przeszła nerwica, przeszły takie odczucia.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
Awatar użytkownika
Sylwia M.

25 września 2016, o 20:21

Z moich diagnoz powinnam być na tamtym świecie od jakiegoś czasu... Pożegnałam się z wujkiem google już jakiś czas temu.
Twoje ciało zawsze słucha Twoich myśli.
ODPOWIEDZ