Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Książki które mogą pomóc w odburzaniu

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Elwi
Zarejestrowany Użytkownik

16 kwietnia 2018, o 12:05

Hej. Wiadomo że żyjąc w stresie i nieumiejąc do końca sobie z tym stresem radzić szukamy pomocy. Jednym ze sposobów jest to forum, a innych mogą być np. książki. Mi bardzo pomagają takie tytuły:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/132632/u ... -trudnosci ( Dzięki tej książce uświadamiam sobie jak napięcie wpływa na ciało. Piszę uświadamiam bo ja jak typowy nerwicowiec muszę coś przeczytać kilkadziesiąt razy żeby wbiło mi się to w głowę, więc nadal przerabiam tę książkę).

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4131307/ ... przy-zyciu (Tutaj autor opowiada o swoich zaburzeniach lękowych i objawach jakie im towarzyszyły. On akurat poradził sobie z odburzaniem sam, bez psychoterapii i leków więc to dowodzi, że da się. Książka pomogła mi zrozumieć że nie tylko ja jestem w "czarnej d..ie").

A wy macie jakieś książki z tej tematyki, które polecacie?
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

16 kwietnia 2018, o 13:40

Ze swej strony, polecam stricte na zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne: Zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne. Poradnik z ćwiczeniami opartymi na uważności i terapii poznawczo-behawioralnej Hersfield Jon, Corboy Tom. Opisują klasyczne postaci nerwicy natręctw, z przykładami i ćwiczeniami.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
ODPOWIEDZ