Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
kamilpc
- Odburzony i pomocny użytkownik
30 czerwca 2016, o 17:23
Dzieki Victorovi spersonfikowalem swoj stan emocjonalny ,nerwice wlasnie jako takiego chochlika lekowego ktory podsyla mi rozne mysli

Przychodzi mi mysl - pewnie jestes szatanem hhehehe

i mowie do niego - zamknij sie ,nic mo nie mozesz zrobic ,daj sobie sppkoj ,smieszny jestes
Macie pomysly na dialogowanie jeszcze jakies

zeby tego chochlika ignorowac ? Juz praktycznie nie czuje leku ,ale jak wiecie stan zagrozenia to sa tak samo mysli straszaki ,caly czas aktywna jest reakcja walcz badz uciekaj.
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
-
ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
30 czerwca 2016, o 17:32
Tylko w takim dialogowaniu wazna jest kwestia akceptacji ze te mysli sie w ogole pojawiaja, a wiec istotne jest aby poprzez takie dialogowanie nie walczyc z nimi, nie szaprac sie tylko i osmieszac i przyzwalac.
Ja w sumie kiedy mialem jeszcze natrety to tez korzystalem z victorowej rady i traktowalem swoje zaburzenie jako dziecko, ktore jest wystraszone i zaplakane, stad takie rozne mysli on sobie tworzy czyli wlasnie straszaki. I jak sie pojawialy mysli to uspokajalem jak moglem tego malca. Ale jak mowie nie mozna zapominac o akceptacji, dialogowanie nie powinno byc tozsame z szarpaniem sie.
Tak naprawde to co mowisz w glowie nie ma znaczenia.
(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
kamilpc
- Odburzony i pomocny użytkownik
30 czerwca 2016, o 17:57
Tak przyzwalam na te mysli ale jak to w nerwicy ,lekowy chochlik podesle zawsze jakies straszaki

Jak wiadomo akceptacja przychodzi z czasem

Myske ze jest dobrze nie czuje juz prawie leku ,spie lepiej ogolnie git

Jeszcze jakies dialogi by mi sie przydaly

Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie