Hwj wszystkim. Mam kilka pytan dotyczacych myśli śmieciowych bo znowu się pogubilem.
1.żeby wyjść z nerwicy i żeby czuć się lepiej w ogóle to trzeba robić to czego się boimy czyli pokonywać lęk... Ok ale co jeśli (i sam nie wiem jak to ująć co napisać ) załóżmy (bo tak nie jest ) dostanę myśli że boję się iść skerowac dokumenty bo będą mi zarzucać że non stop przerywam pracę. Co mam zrobić gdy np nie potrzebuje kserowac? Iść i kserowac ?
2. Boję się jechać dalej samochodem np 60 km - wymyślić sobie powód i jechać do znajomych ? Czy dopiero jak będzie okazją czy coś ?
3. Mam znów myśli czy ktoś mi się podoba czy nie. Wiadomo chodze na randki ale z natretami nie da się myśleć jasno zbytnio i serio nie wiem czy ktoś jest mój typ czy ni3. I mnóstwo pytań co jeśli będzie miało do czegoś dojść co robić skoro nie wiem nigdy czy dana osoba mi się podoba?;D
Miałem kiedyś podobny problem i minął bo ktoś mi tu napisał że po prostu stwierdzić tak lub nie podoba się lub nie i robić ci się chce. No ale jednak ktoś napisał mi mniej więcej jak i co robić.
I do czego daze- mam dziennie raz więcej raz mniej myśli lekowych które zazwyczaj wkładam do natretnego wora hehe A co jeśli potrzebuje wskazówki (tak jak wyżej że ktoś mi napisał).
Powiem szczerze że w wakacje miałem mega załamanie jakiego nie miałem od kilku lat i podta postanowilem mimo silnych lęków i multum myśli robić cokolwiek. I było lepiej i lepiej.
Ale ty myśli są bardzo podstepne. Np jadę samochodem i mam myśl że w pracy nie będę mógł się skupić bo mam milion myśli i nie będę wiedział co zrobić jak się przygotować czy nawet jakie materiały będą mi potrzebne. Oczywiście mówię ci za głupia myśl lol A zaraz lęk i ta myśl męczy . Oczywiście dojechałem do pracy i było spoko.
Macie może jakieś podobne rozkminy ? Co wam pomaga ?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Myśli lękowe jako śmieci
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
1.To zależy od Twojego logicznego podejścia.Jeśli nie potrzebujesz kserować, a chcesz pokonać lęk, to możesz pójść i sensem w tym zadaniu będzie pokonywanie lęku.Lecz jeśli i tak będziesz kserować, czyli sytuacja lękowa będzie Cię czekała w przyszłości, to nie ma co się spieszyć.
2.Tak jak w 1
3.Nie jestem specem w sprawach sercowych, ale najlepiej chyba odpuścić sobie te pytania, bo jak na moje oko to sprawa perfekcjonizmu w stosunku do wyboru partnera i spraw miłosnych, a potem po prostu dać do głosu swoje wnętrze, czyli nie myślenie i natręty, a uczucia.
2.Tak jak w 1
3.Nie jestem specem w sprawach sercowych, ale najlepiej chyba odpuścić sobie te pytania, bo jak na moje oko to sprawa perfekcjonizmu w stosunku do wyboru partnera i spraw miłosnych, a potem po prostu dać do głosu swoje wnętrze, czyli nie myślenie i natręty, a uczucia.
- eiviss1204
- Odburzony Wolontariusz Forum
Powiem Ci dwie rzeczy jakie wycztalam z postu jesli chodzi o Ciebie
Pierwsza to to, ze ciezko podjac Ci oglnie decyzje, wydaje mi sie ze mozesz miec z decyzyjnoscia problem wiec tak naprawde, samo podjecie decyzji czy chcesz wyjsc z zaburzenia czy tez nie jest dosc watpliwe mimo ze wydaje sie to oczywiste
Kolejna kwestia to taka ze nadmiernie sie przygotowywujesz do wyjscia z lekow, pytac trzeba to wazne, ale nikt niesety kompletniej odpowiedzi na wszystkie zagadnienia Ci nie da
co do kwestii podoba nie podoba to uwazam, moze naiwnie ze jesli ktos Ci sie spodoba tak naprawde mocno to chemia sama zadziala, ja tez mialam kiedys takie mysli, dopoki nie spotakalam tej wlasnie osoby z ktora byc w intymnych sytuacjach chcialam badz na samej randce .
Co do kwestii samochodu ja bym zorganizowala wycieczke i gdzies wybrala sie nieco dalej. Sa tutaj osoby na forum ,ktore wchodzac tuta mialy agorafbie a po 2 latach lataly samolotami na wakacje za granice
Pierwsza to to, ze ciezko podjac Ci oglnie decyzje, wydaje mi sie ze mozesz miec z decyzyjnoscia problem wiec tak naprawde, samo podjecie decyzji czy chcesz wyjsc z zaburzenia czy tez nie jest dosc watpliwe mimo ze wydaje sie to oczywiste
Kolejna kwestia to taka ze nadmiernie sie przygotowywujesz do wyjscia z lekow, pytac trzeba to wazne, ale nikt niesety kompletniej odpowiedzi na wszystkie zagadnienia Ci nie da
co do kwestii podoba nie podoba to uwazam, moze naiwnie ze jesli ktos Ci sie spodoba tak naprawde mocno to chemia sama zadziala, ja tez mialam kiedys takie mysli, dopoki nie spotakalam tej wlasnie osoby z ktora byc w intymnych sytuacjach chcialam badz na samej randce .
Co do kwestii samochodu ja bym zorganizowala wycieczke i gdzies wybrala sie nieco dalej. Sa tutaj osoby na forum ,ktore wchodzac tuta mialy agorafbie a po 2 latach lataly samolotami na wakacje za granice

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dzięki za odpowiedź. No mam problem z decyzyjnoscia dlatego nie znoszę zakupów np.eiviss1204 pisze: ↑27 września 2018, o 20:16Powiem Ci dwie rzeczy jakie wycztalam z postu jesli chodzi o Ciebie
Co do kwestii samochodu ja bym zorganizowala wycieczke i gdzies wybrala sie nieco dalej. Sa tutaj osoby na forum ,ktore wchodzac tuta mialy agorafbie a po 2 latach lataly samolotami na wakacje za granice![]()

Ost nawet jak olewam te myśli to przychodzą takie już głupie dot. Tej decyzyjnosci np jak najdokładniej ustawić nawieew w aucie na jaką temp. Czy na ile dokładnie ustawić radio na jaką głośność żeby było idealnie. Masakra i ja już nie wiem czy mam w ogóle nie ustawiać nic czy co
Reap what you sow!