Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Jestem załamana.
- PannaKota
- Zarejestrowany Użytkownik
Dokładnie dupa w troki i brać się za odburzanie, bo zaraz jak tomografia ok, to sobie coś innego wkręcisz. Tak można latami biegać po lekarzach. Tylko do czego to prowadzi...? Poza bankructwem 

Spokojnie, to tylko panika.
- BruceWayne
- Odważny i aktywny forumowicz
Dokładnie - olać już tych wszystkich laryngologów, okulistów i innych lekarzy!
Zresztą pisałem Ci już kiedyś w innym wątku, że nie ma takiej "prawdziwej" choroby, która dawałaby taką mnogość objawów. Nie ma sensu doszukiwać się tego czego nie ma.
Masz nerwicę, stety i niestety. Teraz do roboty!
Zresztą pisałem Ci już kiedyś w innym wątku, że nie ma takiej "prawdziwej" choroby, która dawałaby taką mnogość objawów. Nie ma sensu doszukiwać się tego czego nie ma.
Masz nerwicę, stety i niestety. Teraz do roboty!

-
Co do widzenia w różnych kolorach/jasnościach, powiem Ci ze to mam od lat
na jedno oko widze minimalnie inne barwy niz na drugie. Bylem u okulisty kiedys, moze nie z tym objawem akurat, ale nic nie wykryli, mialem tomograf tez spoko
wiec wiesz... nie przejmuje sie tym
i staram sie tego nie porownywac
a co ostrosci/tepego poruszania sie oka i widzenia mniejszego pola, to tez to mialem, wiec spoczko

a co ostrosci/tepego poruszania sie oka i widzenia mniejszego pola, to tez to mialem, wiec spoczko

"Wierzę, że najlepsze jest jeszcze przed nami..."
"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"
"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."
"Powoli wchodź po swej drabinie... I konsekwentnie rób to co sobie założyłeś... Wiem, że jest trudno, lecz jeśli nie złamiesz schematów... Tylko przez lornetkę zobaczysz drogę do lepszych czasów"
"Chcę – za bardzo... i teraz miałbym się poddać?...Nie – za bardzo...Czuje – za bardzo...Wiem – za bardzo, ."
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Jestem prawie zdziwiony.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
-
- Administrator
Ano cóż chciałoby się czasem aby coś wykryto bo tłumaczyło by to wszystkie takie stany. Ludzie nigdy nie wiedzą co oznacza słowo - EMOCJE - dopóki nie zaburzą im się one. Stąd brak wiary.
Ja np. miałem tylko tomograf ;D
Swoją drogą jeżeli masz tylko życzenie porobić badania jakie tylko możliwe to sobie zrób, nie zaszkodzi a i tak na puszczanie kontroli to raczej nie jesteś jeszcze gotowa
Byle tylko raz te badania zrobić i ich więcej nie powtarzać (co kwartał na przykład).
Swoją drogą jeżeli masz tylko życzenie porobić badania jakie tylko możliwe to sobie zrób, nie zaszkodzi a i tak na puszczanie kontroli to raczej nie jesteś jeszcze gotowa

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
- zadziorka
Victor pisze:Ano cóż chciałoby się czasem aby coś wykryto bo tłumaczyło by to wszystkie takie stany. Ludzie nigdy nie wiedzą co oznacza słowo - EMOCJE - dopóki nie zaburzą im się one. Stąd brak wiary.
Swoją drogą jeżeli masz tylko życzenie porobić badania jakie tylko możliwe to sobie zrób, nie zaszkodzi a i tak na puszczanie kontroli to raczej nie jesteś jeszcze gotowaByle tylko raz te badania zrobić i ich więcej nie powtarzać (co kwartał na przykład).
W końcu ktoś mnie rozumie.
Może do tego rezonansu pcha mnie dodatkowo fakt, iż od zawsze myślałam, że mam coś z głową i to dosłownie.
-
- Administrator
W zasadzie każda z tych osób, która wyżej napisała Cię rozumie - i to doskonale - dlatego właśnie zachęcali Cię do innych działań i przemyśleń.
Tak więc generalnie to trzeba przyznać, iż mają rację i kiedy już przebadasz się od A do Z to zachęcam do przypominania sobie tego raz za razem. Chociaż wydaje się to trudne. A to dlatego, że będzie to robieniem czegoś innego niż ciągle tego samego punktu, które swoją drogą utrzymuje nerwicową kontrolę.
Każdy jednak ma swój "początkowy" czas, postaraj się tylko aby Twój nie trwał zbyt długo.
Co do jasne - ciemne w oczach to jest to rzeczą generalnie normalną. Ja np. tak mam odkąd pamiętam, a odkryłem to oczywiście także mając zaburzenie
Tak więc generalnie to trzeba przyznać, iż mają rację i kiedy już przebadasz się od A do Z to zachęcam do przypominania sobie tego raz za razem. Chociaż wydaje się to trudne. A to dlatego, że będzie to robieniem czegoś innego niż ciągle tego samego punktu, które swoją drogą utrzymuje nerwicową kontrolę.
Każdy jednak ma swój "początkowy" czas, postaraj się tylko aby Twój nie trwał zbyt długo.
Co do jasne - ciemne w oczach to jest to rzeczą generalnie normalną. Ja np. tak mam odkąd pamiętam, a odkryłem to oczywiście także mając zaburzenie

Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
- zadziorka
Victor pisze:W zasadzie każda z tych osób, która wyżej napisała Cię rozumie - i to doskonale - dlatego właśnie zachęcali Cię do innych działań i przemyśleń.
powiem Wam, że jeśli to faktycznie nerwica, to nieźle sobie ze mną pogrywa
- nervous
Pamiętam swój rezonans, już w trakcie badania wydawało mi się że na pewno coś jest nie tak, pamiętam do tej pory kiedy z wynikiem ledwo co doszedłem do pani neurolog, a ona do mnie odrazu " Nerwica- polecam psychoterapie". Było warto się uspokoić, więc zrób to ! nic Ci się od tego nie stanie, a uspokoisz się trochę.
Miłego dnia!
Miłego dnia!
- zadziorka
nervous pisze:Pamiętam swój rezonans, już w trakcie badania wydawało mi się że na pewno coś jest nie tak, pamiętam do tej pory kiedy z wynikiem ledwo co doszedłem do pani neurolog, a ona do mnie odrazu " Nerwica- polecam psychoterapie". Było warto się uspokoić, więc zrób to ! nic Ci się od tego nie stanie, a uspokoisz się trochę.
Miłego dnia!
Dzięki!
Otóż to

miałeś z kontrastem, czy bez?
Bo właśnie ja się zastanawiałam dość mocno, bo niby z kontrastem zapłacę dwa razy więcej, ale jak już chyba robić, to tak od A do Z, no nie?