Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak wreszcie poczuć się pewniej?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
MarcinK
Zarejestrowany Użytkownik

14 września 2014, o 15:17

Witajcie!
Zakładałem już raz tutaj temat, teraz zrobię to drugi raz. Z góry przepraszam za powielanie wątku, ale bardzo, bardzo potrzebuję pomocy.
Problem jest taki, że jakoś miesiąc temu złapały mnie nawroty silnej nerwicy, ale nieco innej. Dawniej miałem ataki duszności, drgawek.
Ostatnio jednak mam derealizację, kręci mi się w głowie, bóle głowy, brzucha, brak apetytu i wymioty.
Chwilami jest lepiej, chwilami gorzej.
Mój problem polega na tym, że musiałem porzucić pracę. Nie jest to aż taki kłopot, bo i tak niedługo zaczynam studia, ale...
Problem nie tkwi w kłopocie wybrania się do pracy, ja nie umiem wybrać się totalnie nigdzie, nawet w domu czuję się źle. CIĄGLE.
Dostałem ostatnio leki od psychiatry ELICEA, zaczynam terapię od piątku. Przejmuje mnie okropny lęk, taka niemoc - prawie 24/7.
Odczuwam ciągle taki lęk przed tym, że coś się stanie, nie umiem wyciszyć tych emocji. Doprowadzają mnie one czasami do płaczu.
Chciałbym wreszcie się wyluzować i zrelaksować, ale niestety nie umiem przez to odczucie lęku.
Proszę o jakąkolwiek poradę, jak sobie z nim poradzić.
Przepraszam raz jeszcze za powielanie wątków i dziękuję za wsparcie.
Awatar użytkownika
korek
Odważny i aktywny forumowicz

14 września 2014, o 16:32

Witaj :friend: Spróbuj na początek siąść z kubkiem gorącej herbaty i poczytać forumowe artykuły i porady, może to Cię trochę uspokoi. Widzę, że jesteś tutaj nowy. Zapraszam do uczestniczenia w dyskusjach, możesz zawsze napisać co Ci dolega, np. na czacie, a zawsze dostaniesz odpowiedź. ;)
Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
~Dmitry Glukhovsky (z książki Metro 2033)
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

14 września 2014, o 16:36

Jest coś co cię interesuje? Ja np. bardzo lubię tematy krążące wokół historii i geografii... czytanie czegoś ciekawego, pozwala mi odciągnąć myśli od objawów, zrelaksować się i w końcu czuję się lepiej :) pamiętaj, że bardzo ważna jest zmiana otoczenia myślowego. Nie można też myśli odpychać na siłę - bo będą jeszcze silniejsze. NIE WALCZ! Pozwól im być, one Ci nic nie zrobią. Niech sobie płyną, a Ty zajmij się czymś ciekawym. Nie szkoda czasu na te lęki? kiedyś się będziesz z tego śmiał :)
ODPOWIEDZ