Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak wam idzie odburzanie się?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
whyisthat
Zarejestrowany Użytkownik

29 czerwca 2018, o 18:49

Cześć. Chciałem zapytać jak wam idzie odburzanie się i jakie taktyki z forum zaczeliscie stosować?

Ja zacząłem powoli przestawac analizować ale dopadł mnie mega zły okres.
Reap what you sow!
witorrr98
Odburzony Wolontariusz Forum

29 czerwca 2018, o 19:03

whyisthat pisze:
Cześć. Chciałem zapytać jak wam idzie odburzanie się i jakie taktyki z forum zaczeliscie stosować?

Żadnego "ale dopadł mnie zły okres" :) Każdy ma prawo czuć się źle lub mieć ten zły okres, ale nie mieszaj tego z odburzaniem proszę.Byle by lęk nie blokował i hejo do przodu, nawet kiedy łza na oku.Jeśli się uda, to być może w przyszłości sobie podziękujesz. ;)
whyisthat

29 czerwca 2018, o 21:41

witorrr98 pisze:
whyisthat pisze:

Żadnego "ale dopadł mnie zły okres" :) Każdy ma prawo czuć się źle lub mieć ten zły okres, ale nie mieszaj tego z odburzaniem proszę.Byle by lęk nie blokował i hejo do przodu, nawet kiedy łza na oku.Jeśli się uda, to być może w przyszłości sobie podziękujesz. ;)
Tak wiem ale mi chodzi o taki mega lękowy okres gdzie cały dzień jest przepełniony mega silnym lękiem :p ludzie bez nerwicy takiego czegoś nie mają chyba :)
Reap what you sow!
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

29 czerwca 2018, o 21:48

Lęk a nawet atak paniki nie jest sama nerwica a interpretacja tego i analiza.
Lęk mi np przy silnym stresie towarzyszyl od zawsze ale nie moge powiedziec, że nerwice mam od dzieciństwa to zwyczajnie odpowiedz organizmu na stres i to trzeba zrozumieć by w monecie somatu czy zlego samopoczucia nie wkręcić sobie, że nerwica wrocila :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
Juliaaa78569
Dyżurny na forum Odważny VIP

29 czerwca 2018, o 21:56

whyisthat pisze:
witorrr98 pisze:
whyisthat pisze:

Tak wiem ale mi chodzi o taki mega lękowy okres gdzie cały dzień jest przepełniony mega silnym lękiem :p ludzie bez nerwicy takiego czegoś nie mają chyba :)
Ależ oczywiście że osoby które nie mają nerwicy także odczuwają lęk, mają też atak paniki, może derealizacja, ale nie cały czas, tylko w momentach dużego stresu. Ale właśnie nie robi im się nerwica dlaczego? A no bo zależy jak to interpretujemy, wiemy że to jest od stresu, to nam to przechodzi po czasie, a osoba w nerwicy to nadinterpretuje i wkręca sobie np choroby 😋
whyisthat

29 czerwca 2018, o 23:06

eiviss1204 pisze:
29 czerwca 2018, o 21:48
Lęk a nawet atak paniki nie jest sama nerwica a interpretacja tego i analiza.
Lęk mi np przy silnym stresie towarzyszyl od zawsze ale nie moge powiedziec, że nerwice mam od dzieciństwa to zwyczajnie odpowiedz organizmu na stres i to trzeba zrozumieć by w monecie somatu czy zlego samopoczucia nie wkręcić sobie, że nerwica wrocila :)
No mi też właśnie towarzyszył lęk od zawsze o wydaje mi się że od zawsze mam nerwice bo się dużo rzeczy bałem jako dziecko albo miałem napady paniki w zerowce...

Ale z drugiej strony każdy odczuwa lęk tylko że później nie ma non stop natretow ...
Reap what you sow!
whyisthat

29 czerwca 2018, o 23:10

Juliaaa78569 pisze:
29 czerwca 2018, o 21:56
whyisthat pisze:
witorrr98 pisze:

Ależ oczywiście że osoby które nie mają nerwicy także odczuwają lęk, mają też atak paniki, może derealizacja, ale nie cały czas, tylko w momentach dużego stresu. Ale właśnie nie robi im się nerwica dlaczego? A no bo zależy jak to interpretujemy, wiemy że to jest od stresu, to nam to przechodzi po czasie, a osoba w nerwicy to nadinterpretuje i wkręca sobie np choroby 😋
Ja już od 10 lat mam nerwice ponad ... I ciężko mni3 z tego wyjść. I ludzie tutaj i psycholog kiedyś mówiła mi że muszę porzucić kontrole zaburzenia ....
Reap what you sow!
ODPOWIEDZ