Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

DD,jak uspokoić myśli?

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patexg
Zarejestrowany Użytkownik

15 lutego 2016, o 21:42

To mój pierwszy post na forum :) Mam na imię Patrycja i z DD zmagam się od 2 miesięcy wszystko za sprawą jednorazowego zapalenia trawy.Wiadomo są gorsze dni i lepsze ale od 3 dni czuje się fatalnie,mam myśli samobójcze zero uczuć i do tego takie DD jakiego w życiu nie miałam.Potrafie stać w kuchni i nagle mieć myśl ,,co ja tutaj robie?,,.Obecnie nie mam już na nic sił do tego czytałam posty paru użytkowników którzy z DD żyją nawet po kilka lat albo są odburzeni ale nadal mają mniejsze lub wieksze odczucie nierealności.Nie mam już na nic sił do tego czuje się jak w cholernej bajce jakbym zwariowała.Na niczym nie moge się skupić i wszystko zdaje sie strasznie trudne.Przez te 2 miesiące strasznie pogorszyłam się w nauce.Jeżeli chodzi o psychiatre to dostałam leki z grupy SSRI Asentre po której DD mi się znacznie nasiliło więc po ok tygoniu zaprzestałam stosowanie.Od tych 2 miesięcy pogorszyły mi się kontakty z rodziną i przyjaciółmi do tego te cholerne poczucie że zwariowałam.Sama nie wiem co już robić,gdyby ktoś chciał popisać na priv to będę wdzięczna.
Awatar użytkownika
Guett
Odważny i aktywny forumowicz

15 lutego 2016, o 22:35

Witaj.
Co masz zrobić... zepchnij dd na drugi plan i staraj się żyć normalnie, bez ograniczeń. Działaj mimo tych wszystkich objawów. Zajmij czas, by nie mieć dużo czasu na rozmyślanie, analizowanie itp.
Tu masz artykuły i nagrania związane z dd:

derealizacja-nierealnosc.html

jak-wyjsc-z-dd-psycholog-ktory-sam-to-mial-t3504.html

Można powiedzieć, że to obowiązkowe lektury do przeczytania :)
i'm tired boss
ODPOWIEDZ