Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Jak z tym żyć

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Karako
Nowy Użytkownik

12 lipca 2025, o 11:07

Hej. Mam pytanie. Od dłuższego czasu mam nawrót lęków. Wczoraj wieczorem jak wziąłem lek na lęk i na spanie to poczułem się tak źle jak prawie nigdy. Leżałem w pokoju i czułem się tak dziwnie. Próbowałem zasnąć ale miałem taka gonitwę dziwnych myśli niezwiązanych że sobą. Głupich. Bałem się, że pomimo tego, że mam 35 lat będę myślał że mam 15, jak wtedy gdy miałem pierwsze takie napady lęku. Najbardziej mnie męczyło to uczucie takie jakby lęk ale taki dziwny. Jakby lęk i beznadzieja. Może to jakieś dd? Z tym, że przy dd jest raczej pustka w głowie a ja miałem chaos. Najbardziej męczy mnie myśl, że już mnie sparaliżuje ten lęk i nie będę w stanie pomimo niego w jakikolwiek sposób funkcjonować. Np. będę chciał pojechać gdzieś na zakupy a lęk i myśli będą przeciwne żeby tego nie robić, bo się źle czuje itd. Bardzo to miesza w głowie bo jest przeciwne zawsze temu co chciałbym. Nawet jeśli chodzi o jedzenie to też, że nie będę jadł bo mi coś odwali. Że się zmuszam w sumie do wyjścia i do jedzenia a nie będę chciał się zmuszać. Jest to okropnie ciężkie i powoduje że w głowie mam po prostu sieczkę
ODPOWIEDZ